Štimac: Večeras ste mogli uživati u prvoklasnom nogometu

10.06.2013. 23:31:26

- Vidjeli smo raskoš talenta kod Halilovića, koji će rasti, on mora rasti, za to smo svi zajedno odgovorni

Još jedan poraz sustigao je Igora Štimca, ovaj put manje bolan, ali svakako neugodan. Portugal je u Ženevi bio bolji od Hrvatske s 1:0 (1:0), koban je bio Cristiano Ronaldo. - Svi su mogli uživati u nogometu, za mene je bilo puno ritma, nogometnog sadržaja. Portugal je bio za nijansu bolji, bili su iskusniji, imali preciznost. Na tome ćemo mi morati poraditi, imamo problem realizacije. U sedam utakmica kvalifikacija, ovoje bila osma, postigli smo samo deset golova. To nije dobro, posebno kada se zna da je većina tih golova pala iz prekida. Očito je da moramo tražiti strijelca. Ovo nam je drugi poraz u nizu, ali nije bolan kao onaj protiv Škotske. Onaj će boliti dugo. Igračima sam čestitao u svlačionici, pokazali su žar, htijenje, igrali su kako treba igrati za Hrvatsku - kazao je Štimac. U vatru je ubacio mladiće, momčad koja je završila utakmicu imala je prosjek 23 godine. Vječno će ovaj dan u Ženevi pamtiti Alen Halilović, osam dana prije 17. rođendana postao je najmlađi igrač u povijesti, koji je zaigrao za reprezentaciju. Ofenzivni dio nije kod njega sporan, u nekoliko navrata pokazao je da nije bez razloga zaigrao, imao je odličan udarac kojeg je Eduardo jedva skinuo. Problem će biti defenziva, na tome mora puno raditi, ali za njega ima vremena. Uz njega debitirali su još Milić i Bubnjić. Štimca su svi zadovoljili. - Vidjeli smo raskoš talenta kod Halilovića, koji će rasti, on mora rasti, za to smo svi zajedno odgovorni. Ova utakmica donijela mi je potvrdu Ademija, imponira mi njegova agresija, odlučnost... Bubnjić me oduševio proteklih dana, nedostaje nam lijevonogi stoper. Vida se promovirao u standardnog reprezentativca. Milić je dao više od očekivanja i sada je u prednosti u odnosu na Strinića - nabrajao je Štimac. Možda bi bilo najbolje da više ne igramo u Ženevi, posljednji put reprezentacija je imala dva poraza zaredom uoči Svjetskog prvenstva u Njemačkoj 2006. godine, drugi je stigao baš u Ženevi protiv Španjolske. A sada Portugal. U jednom trenutku opet se vratio Škotskoj. Gordon Strachan mu je poput noćne more. - Škotska je bila specifična utakmica u kojoj nam nije ništa išlo. Neki su rekli da je Škotska zasluženo pobijedila, a to nije istina. Pa, mi smo smo imali sedamnaest udaraca, dali su nam gol kakav se daje jednom u sto godina - opet je nabrajao Štimac. Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.