Stipe Mesić kao predsjednik SFRJ unaprijedio je ratnog zločinca Ratka Mladića u čin general-majora JNA

31.01.2017. 09:06:18

JOŠ JEDNO ZASTRAŠUJEĆE OTKRIĆE EKSKLUZIVNO: Stipe Mesić kao predsjednik SFRJ unaprijedio je ratnog zločinca Ratka Mladića u čin general-majora JNA, i to u trenucima kada je ovaj razarao Zadar! Ekskluzivni dokument koji naš portal ima u posjedu, još je jedno zastrašujuće otkriće o Mesićevom djelovanju početkom devedesetih godina prošlog stoljeća kada je on, istina kratkotrajno, obnašao dužnost posljednjeg predsjednika predsjedništva SFRJ. Kada su nedavno svi mediji prenijeli video koji je objavljen u TV Bujici u kojem bivši predsjednik RH Stjepan Mesić u Novskoj 1991. godine govori o Jasenovcu kao radnom logoru, veliča ustaše, te se pohvalno izražava o Andriji Artkukovića, i da ne nabrajamo, vidjelo se da se tu radi, kako je to u razgovoru za Dnevno.hr istaknuo novinar Marko Markovć urednik Max portala, o povijesnom video materijalu koji će otvoriti brojne rasprave u Hrvatskoj. Marković, koji je inače prvi došao u posjed tog ekskluzivnog video materijala je i navijestio da će uskoro biti još sličnih dokumenta koji otkriva svu prijevaru antifašizma i komunizma. No, neki od tih dokumenata zasigurno će još više, i još dublje iskompromitirati lik i (ne)djelo Stjepana Mesića, koji je dva mandata uzastopno, dakle punih 10 godina, od 2000. do 2010. bio predsjednik RH. No, ekskluzivni dokument koji naš portal ima u posjedu, još je jedno zastrašujuće otkriće o Mesićevom djelovanju početkom devedesetih godina prošlog stoljeća kada je on, istina kratkotrajno, obnašao dužnost posljednjeg predsjednika predsjedništva SFRJ. Ratnog zločinca Ratka Mladića unaprijedio u čin general majora Naime, dana 4. listopada 1991. godine tadašnji Predsjednik Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije Stjepan Mesić. unaprijedio je, ratnog zločinca Ratka Mladića, u čin general-majora JNA. Da, dobro ste pročitali. Podsjetimo, Stjepan Mesić trebao je još 16. svibnja 1991. automatski postati predsjednik Predsjedništva SFRJ, ali je srpski član Borisav Jović zatražio glasanje. Rezultat glasanja bio je neriješen (4:4), jer su Srbija, Vojvodina, Kosovo i Crna Gora glasale protiv Mesića. Navodno je čak i tadašnji šef Generalštaba JNA Blagoje Adžić bio nezadovoljan tim srpskim manevrom izjavivši: “Ovo je lakrdija. Trebalo je po Ustavu…” Predsjedništvo je zbog tih razmirica postalo paralizirano. Tek nakon pritiska europske diplomacije, Mesić je konačno izabran za predsjednika SFRJ. Mesić je potvrdio pod prisegom u Haagu svjedočeći protiv generala Blaškića da je bio na funkciji predsjednika predsjedništva SFRJ “sve do kraja 1991”.
 Petar Glebov/24sata
Petar Glebov/24sata
Dakle to je neoboriva činjenica koja dokazuje da je 4. listopada 1991. godine upravo Stjepan Mesić kao predsjednik predsjedništva SFRJ promaknuo ratnog zločinca Ratka Mladića iz čina pukovnika u čin general-majora. Da tragedija, po Mesića i njegove brojne pristaše, bude veća potvrđuje i činjenica da je Mesić unaprijedio Ratka Mladića upravo na dan 4. listopada 1991. godine i to u trenutcima najžešćih napada na Zadar, kojim je osobno zapovijedao taj okorjeli ratni zločinac. Uz krvnika Ratka Mladića, najčešće se vezuju zločini u Sarajevu i Srebrenici, ali njegov ratni i zločinački put počeo je u Hrvatskoj, točnije Dalmaciji; Kijevo, Vrlika, Šibenik, Zadar, Škabrnja, mjesta su koja će još dugo pamtiti Mladića i njegove zločinačke metode.U lipnju 1991. pukovnik Mladić bio je na položaju načelnika štaba 9. (Kninskog) korpusa JNA. Rat u Hrvatskoj tada se nalazio pred potpunom eskalacijom, a nije slučajno da je Mladić postavljen na odgovorno mjesto u sam epicentar srpske pobune. U jedinom selu općine Knin s hrvatskom većinom – Kijevu, hrvatske vlasti su u potpunom okruženju organizirale policijsku postaju ne bi li tako simbolično dokazale pobunjenicima da kninski kraj smatraju dijelom hrvatskog teritorija. Sve se vraća, sve se plaća Podsjetimo, zločin koji je počinio Ratko Mladić u Kijevu dogodio se prije 4. listopada 1991. godine. Na teret mu se stavljalo da je u kolovozu 1991. počinio zločine protiv civilnog stanovništva u Kijevu i Vrlici. Zločin u Škabrnji dogodio se nakon 4. listopada 1991. godine. Iako mjesto koje će postati jedno od najvećih stratišta rata u Hrvatskoj nije imalo nikakvo strateško značenje, Škabrnja je napadnuta u rano jutro 18. studenog. Iz svih ovih premisa, konkluzija je neoboriva, i to ne samo van razumne sumnje nego van svake sumnje. Dakle, zaključak je slijedeći: Nakon što je počinio stravične zločine nad civilnim stanovništvom Vrlike i Kijeva, Ratko Mladić je u vrijeme početka najžešćeg napada na Zadar od Stjepana Mesića dobio promaknuće. To ga je osokolilo u tolikoj mjeri da je s činom general-majora, što je ekvivalent za našeg general-bojnika počinio stravične zločine nad civilnim stanovništvom Škabrnje i Nadina. Što će još u međuvremenu od neoborivih dokaza o svim Mesićevim (ne)djelima ugledati svjetlo dana teško je pretpostaviti, ali je za očekivati, da je ovo tek početak. Prisjetimo li se samo s kakvom je sladostrašću Mesić dilao dokumenta iz Ureda predsjednika Tuđmana u Haag, onda možemo samo, nakon svega što se njemu danas događa, te nakon otkrića, video uradaka, ekskluzivnih dokumenata i transkripata reći- sve se vraća sve se plaća, kada dođe čas. A taj čas je čini se neumitno došao, nakon čega će se mnogi, koji su slijepo veličali Mesićev lik i djelo, napokon sjetiti pjesme ‘E moj narode’, u kojoj nas je Thompson odavno upozoravao na antikriste i masone, komuniste ove, one, što sotonske šire fraze da nas poraze…a mi gluhi, nijemi, slijepi’!

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.