Stipe Petrina tuži Hvidru!? Presudilo dodvoravanje HDZ-u i Đakićev sluganski odnos prema svim vlastima?

20.02.2014. 18:20:57

1_225778

Osebujni gradonačelnik Primoštena sprema tužbu protiv Hvidre, a iz redova ove braniteljske organizacije može se čuti nezadovoljstvo šefom Josipom Đakićem.

Osebujni gradonačelnik Primoštena Stipe Petrina nedavno je izbačen iz Hvidre. No, kako Dnevno.hr doznaje Petrina ima još jednog asa u rukavu. Naime, protiv ove organizacije priprema tužbu.

Podsjetimo, odluku o njegovom izbacivanju donio je Sud časti republičke Hvidre, a na meti se našao zbog odluke o preimenovanju Ulica dr. Franje Tuđmana u Ulicu Mala Raduča. Osebujni gradonačelnik na meti se našao i zbog izjava u kojima prvog hrvatskog predsjednika proziva za privatizacijsku pljačku i osiromašenje hrvatskog naroda. Zbog svojih riječi nikada se nije pokajao, štoviše, Tuđmanov režim optužio je za ubojstva Ante Paradžika, Blaža Kraljevića i Mate Šabića. Petrina poznat kao čovjek bez dlake na jeziku Hvidru je prozvao da služi zločinačkoj organizaciji zvanoj HDZ.  Dobro upućeni tvrde kako s izbacivanjem Petrine mnogi nisu bili suglasni, ali jednako tako kazuju da je sramotan način na koji se vrh Hvidre dodvorava HDZ-u. Tom dodvoravanju u prilog ide upravo izbacivanje neobičnog gradonačelnika teško ranjenog dragovoljac Domovinskog rata i pripadnik HOS-a.

Naš izvor blizak ovim krugovima smatra nedopustivim da se braniteljske udruge miješaju u politiku. Vodstvo Hvidre trebalo bi se baviti interesima onih koje u javnosti zastupaju - branitelja, a ne politikom kao što je to do sada bio slučaj. Obzirom na sva događanja i uplitanja politike u redove braniteljskih udruga smatra se da bi država trebala zabraniti miješanja politike i udruga. Druga je opcija prestanak financiranja ovakvih udruga.

Kako također ekskluzivno saznajemo Petrina od čelnika Hvidre Josipa Đakića još nije dobio pismeno očitovanje premda mu je tužba u pripremi. Valja također imati na umu da krovna braniteljska organizacija do sada nije dobila niti jedan postupak koji je vodila. Iz krugova bliskih Hvidri može se čuti i nezadovoljstvo Đakićevim vođenjem. Smatraju ga poslušnikom i slugom svake, pa tako i ove vlasti, a ladice Uskoka navodno su pune materijala o njemu i aktualna vlast se ne mora bojati dok je Đačić na čelu Hvidre, kaže naš izvor iz Hvidre.

  • Autor: Iva Međugorac
  • Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Izvorni članak možete pogledati OVDJE

Autor: