STIŽE CIKLONA DANIJELA: Na Jadranu očekujte obilniju kišu s olujnim udarima, u unutrašnjosti nešto sasvim drugo!

04.01.2014. 11:07:10

Pred nama je razdoblje neobično toplog vremena za srce zime.

U subotu u kopnenim krajevima slično. Oblačnije u Gorskom kotaru i Lici uz povremenu kišu koja osobito u Gorskom kotaru može biti obilna, ponegdje i preko 50 mm. U središnjoj Hrvatskoj također ponegdje malo kiše. U Slavoniji će uz kraća sunčana razdoblja biti većinom suho, osobito u istočnijim područjima. Vjetar slab do umjeren južnih smjerova. Temperatura zraka bez veće promjene u odnosu na petak. U subotu na sjevernom Jadranu pretežno oblačno, povremeno uz kišu koja može biti obilnija. U zaleđu Kvarnera ponegdje može pasti preko 100 litara kiše po kvadratnom metru. U Dalmaciji promjenjivo oblačno uz više sunčanih razdoblja na jugu. Navečer jače naoblačenje, mjestimice uz kišu. Puhat će umjereno, na moru navečer i jako jugo s olujnim udarima. Jutro toplije s temperaturama većinom od 9 do 14°C, malo svježije samo ponegdje u zaobalju. Najviše dnevne temperature od 12 do čak 18°C ponegdje na otocima Dalmacije, donosi crometeo. U nedjelju u unutrašnjosti i dalje promjenjivo i toplo. Najoblačnije u Lici i Gorskom kotaru gdje će povremeno padati kiša. U središnjoj Hrvatskoj i Slavoniji moguća su kraća sunčana razdoblja, ali mjestimice i malo kiše, osobito ujutro te ponovno navečer. Puhat će povremeno umjeren, u noći i ujutro mjestimice i jak južni i jugozapadni vjetar. Navečer će zapuhati sjeverac. Temperatura zraka i dalje iznadprosječno visoka – jutarnja većinom između 8 i 13 Celzijevih stupnjeva, a najviša dnevna u gorju od 10 do 15, dok u nizinskim krajevima može porasti čak do 18, na istoku i 19 Celzijevih stupnjeva. Nedjelja će i na Jadranu biti vrlo promjenjiva. Na sjevernom Jadranu promjenjivo oblačno uz sunčana razdoblja i povremenu kišu. U Dalmaciji oblačno s kišim, popodne su mjestimice mogući obilniji grmljavinski pljuskovi. Na većem dijelu Jadrana puhat će umjereno do jako jugo, na moru Dalmacije mogući su olujni udari. Jugo će prema večeri lagano slabiti, a navečer u Istri okrenuti na slab do umjeren levant i buru. Od jutra znatno toplije od normale za dio godine. Najviše dnevne temperature bit će većinom od 12 do 18°C. Većeg zahlađenja nema na vidiku ni u sljedećem tjednu. Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.