Stiže i bablje ljeto, a cijene na Jadranu padaju

21.09.2015. 10:45:17

U rovinjskom hotelu s četiri zvjezdice noćenje s doručkom u listopadu će stajati 250 kuna Za osam mjeseci na Jadranu bilo je nešto više od milijun domaćih turista. Ugodno su iznenadili, prebacivši lanjske brojke čak devet posto. Jadranski domaćini, koji oduvijek domaće hvale kao najbolje goste, koji ne gledaju na svaku kunu, priželjkuju da se pozitivni trendovi nastave i tijekom posezone. Posluži li vrijeme, na Jadranu računaju i s novim plusevima prema lanjskoj turističkoj godini i iz inozemstva, a svim posezonskim posjetiteljima svakako će biti dodatno primamljivo doći na Jadran jer cijene osjetno padaju u odnosu na netom završenu špicu ovogodišnje sezone. Kako svjedoče u domaćim agencijama, rujanski se termini dobro prodaju. Cijene su trenutačno 20-ak posto niže nego prije nekoliko tjedana, a potkraj devetog mjeseca mnogi će hotelski domaćini, ali i obiteljski smještaji, spustiti cijene dodatnih 10 do 15 posto. Tako se polupansion u primoštenskom hotelu s tri zvjezdice, koji je do kraja kolovoza stajao 615 kuna, od 26. rujna do 9. listopada može dobiti za 268 kuna. Nakon toga cijena pada na 231 kunu. U rovinjskom hotelu s četiri zvjezdice, gdje se ljetos noćenje s doručkom po osobi plaćalo 789 kuna, sada dostaje 416 kuna, a 4. listopada i 250 kuna. Ove cjenovne pogodnosti posezone tradicionalno koriste svi koji nisu vezani za školske praznike, parovi bez djece, mladi, treća dob. Većina pritom na moru ostaje kraće nego kad je riječ o klasičnom ljetovanju, po pet dana ili na produljenom vikendu. Zanimljivo je da aktivni odmor, s vožnjom bicikla, plivanjem i unutrašnjim bazenima, traže i umirovljenici, koji sa sobom vode i unuke vrtićkog uzrasta. Kako god, u domaćim agencijama veći val putovanja očekuju za Dan neovisnosti u listopadu. Praznik pada dobro za spajanje, u četvrtak, što ostavlja mogućnost pristojna četiri dana odmora. U agencijama se trude privući klijente dodatnom vrijednosti uključenom u aranžmane, poput piknika uz bazene, gratis izleta, besplatnog prijevoza autobusom itd.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.