STIŽE SUŠA U NOVČANIKE! CIJENE NAJESEN IDU U NEBO: Litra benzina već sad blizu 11 kuna, sve ide gore!

14.08.2021. 09:41:00

Inflacija izazvana krizom sve jače pritišće hrvatsko društvo preko novčanika građana.

Guverner  Vujčić rekao je kako inflacija ne bi trebala prijeći 2 posto. Koliko god da bilo, počelo se osjećati kako sve lagano poskupljuje.

Najviše se to vidi na cijenama goriva koje je sada već blizu 11 kuna po litri. Zbog  toga su poskupili i ostali proizvodi. 

Kako javlja HRT, na tržnicama su cijene osjetno porasle, između ostalog i zbog suše.

Suša učinila svoje

“Mora biti skuplje pošto je suša. Sve što vidite je moje domaće, s mojeg OPG-a, tako da moramo zalijevati cijelo vrijeme. Nažalost ljudima koji kupuju njima je skupo, nama je uvijek jeftino što prodajemo”, kaže Željko Rubinić, OPG Palčić, Paučnjak.

“Bilo je temepratura preko 35 stupnjeva. Na toj temepraturi praktički ni jedna biljka ne može funkcionirati i događaju se štete. Zameće se manji broj plodova, oni su lakši, nisu ispunjeni vodom, automatski je manji prinos, objašnjava Vjekoslav Budanec, Odbor za povrtlarstvo i krumpir, Hrvatska poljoprivredna komora.

Suša u novčanicima najesen

Meso će također sigurno poskupjeti jer je poskupila cijena stočne hrane.

“Žitarice i kukuruz, ječam, soja strašno su poskupjele, poskupjeli su energenti, ulja, maziva, djelovi za traktor”, kaže Stjepan Kušec, Odbor za svinjogojstvo, Hrvatska poljoprivredna komora. 

Nakon sušnog ljeta, najesen bi mogla zavladati suša i u novčanicima.

Izvor: Dnevno.hr

Izvorni autor: N.K./Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.