Stiže zima: Krajem tjedna novo zahlađenje, a potom snijeg i kiša

28.11.2019. 10:35:00

Kao da ih ovoga studenoga nije bilo dovoljno – jugozapadnjaka, juga i kiše bit će i sljedećih dana, a bura će ih u subotu na Jadranu zamijeniti samo prolazno, od utorka vjerojatno i dugotrajnije. I iznadprosječna toplina tada će prestati, osobito u većini kopnene Hrvatske. Štoviše, sve je veća vjerojatnost za ponegdje prave zimske uvjete! No do kraja studenoga bit će još prilično toplo, osobito u četvrtak i petak.

Osim zbog već spomenutih pojava, vrijeme sljedećih tjedan dana za mnoge će biti nepovoljno i zbog skokovitih promjena tlaka, ponegdje i temperature, a i zbog mjestimice obilnijih pljuskova s grmljavinom, osobito na Jadranu i područjima uz njega. Pritom je moguć još poneki rekord u ukupnoj mjesečnoj količini oborine ovoga studenoga, kaže Zoran Vakula za HRT.

I u petak još dosta toplo, pa hladnije, a od utorka ponegdje zimski uvjeti

I u petak će još biti iznadprosječno toplo, uz jugozapadnjak, a tijekom vikenda u većini unutrašnjosti primjerenije dobu godine, posebice u nedjelju ujutro, kada je ponegdje moguć slab mraz. Zahladnjenje će se osjećati već tijekom subote, kada u višem gorju mogu zalepršati snježne pahulje, a večer će biti najhladniji dio dana. Povremena kiša vjerojatno će biti najčešća u petak. U ponedjeljak ponovno toplije, ali samo nakratko. Već od utorka slijedi višednevno hladnije razdoblje, uz povremeni snijeg u gorju, a uz kišu vjerojatno i u nekim nizinama.

Na Jadranu još promjenljivije, toplije i vjetrovitije – u petak još uz većinom jugozapadnjak, u većinom suhu subotu prolazno bura, a od ponovno oblačnije i kišovitije nedjelje – jugo, koje će opet biti jako, gdjekad i olujno. Od utorka vjerojatno podjednaka bura, uz koju će se i temperatura zraka sniziti na za doba godine primjerenije vrijednosti, što se za ove do tada ne može reći.

Izvor: Narod.hr

Izvorni autor: ig/fah

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.