Stižu plaće na račune policajaca, neće biti štrajka

08.12.2017. 12:19:22

Većini zaposlenika MUP-a trebale bi oko podneva sjesti plaće na njihove račune u bankama, tako da neće doći do štrajka koji su sindikalci najavljivali zbog kašnjenja plaća, doznaje se od Sindikata policije Hrvatske. Problem s kašnjenjem plaća, koje su trebale biti isplaćene 7. prosinca, nastao je zbog opterećenosti sustava Centralnog obračuna plaća (COP), s obzirom da poslodavci plaće u prosincu obračunavaju zajedno s poravnavanjem poreza na godišnjoj razini, rekao je Hini glavni tajnik sindikata Edin Sarajlić. Po njegovim riječima, novac je u 10,30 sati prošao na Fini, pa se sada prosljeđuje prema poslovnicima banaka koje trebaju novac proknjižiti na račune zaposlenika MUP-a. Većini zaposlenih u MUP-u novac bi trebao oko podneva biti vidljiv na njihovim računima, a nekima, ovisno o bankama gdje imaju račune, kasnije tijekom dana, rekao je Sarajlić. Nacionalni sindikat policije objavio je ranije na facebooku da isplata plaća počinje u petak u 10 sati. Ministar financija Zdravko Marić izjavio je u četvrtak da su sredstava za plaće u MUP-u osigurana te da će biti isplaćena u petak ili, zbog veće opterećenosti COP-a na čijem se otklanjanju radi, najkasnije u ponedjeljak.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.