STIŽU PRIJAVE ZBOG PROSVJEDA! Organizatori će odgovarati pred zakonom: Evo što im se stavlja na teret!

10.11.2020. 16:39:00

Zbog prosvjeda koji su organizirali u Zagrebu protiv Nacionalnog stožera i epidemioloških mjera organizatori bi mogli snositi sankcije. Prosvjed je održan u organizaciji inicijative “Dosta je bilo”. Stipo Mandić iz Policijske uprave zagrebačke odgovorio je da je prosvjed bio uredno prijavljen, međutim, sankcija će ipak biti.

Prema policijskoj procjeni, na prosvjedu je bilo oko 500 osoba, što je više nego što je trenutno dozvoljeno.

“Trenutno je bila procjena da se skup ne zabrani jer takvo je javno okupljanje ustavna kategorija. Mi ga kao takvog ne možemo zabraniti, ali će organizator skupa snositi sankcije”, kazao je jučer Mandić.

Pojasnio je kako nije u nadležnosti policije da, s obzirom na broj sudionika, najavljeno okupljanje zabrani ili dozvoli, ali će Državni inspektorat i inspekcija Stožera civilne zaštite do kraja dana podnijeti izvješća o događaju pa vjeruje da će “sankcije biti odgovarajuće”.

Pojedini novinari upitali su Božinovića zašto skup jednostavno nije zabranjen, Božinović je odgovorio kako je najbolja sankcija osuda javnosti. Ipak, organizator će vjerojatno biti prijavljen zbog potpunog ignoriranja mjera Nacionalnog stožera. 

Izvor: Dnevno.hr

Izvorni autor: Valneo Koić/Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.