Što će reći Zoki? Stotinjak članova SDP-a napustilo stranku

30.05.2013. 19:51:53

Tri dana uoči lokalnih izbora potres u zagrebačkom SDP-u. Oko sto članova mjesne organizacije te stranke u Brezovici odlučilo je napustiti gradski SDP i podržati aktualnog gradonačelnika Milana Bandića.

Temeljni razlozi su nezadovoljstvo na državnom i gradskom nivou, izvijestio je voditelj Izbornog stožera Mjesne organizacije SDP-a Brezovica Stjepan Cerovski. "Ta stranka, na žalost, nije više stranka onih socijalnih vrijednosti koje je, kako i u samom Statutu, tako i u svim kasnijim dokumentima, proklamirala i jednostavno je to nešto što nas ne zadovoljava. Iz tog razloga smo donijelui ovu odluku", rekao je Cerovski. U drugom krugu lokalnih izbora, danas bivši SDP-ovci daju potporu aktualnom zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću. "U drugom krugu dajemo podršku aktualnom gradonačelniku Milanu Bandiću za osvajanje još jednog mandata u Gradu Zagrebu", istaknuo je Cerovski.

Bandić: Ne bi bilo dobro da Milanović ne zna za prljavu kampanju SDP-a

Inače, kandidati za zagrebačkog gradonačelnika, Milan Bandić i Rajko Ostojić, u četvrtak su na Mirogoju položili vijence i zapalili svijeće ispred Zida boli, a povodom Dana branitelja Zagreba. Obojica su komentirali izjavu premijera Zorana Milanović koji je kampanju za ove lokalne izbore ocijenio najružnijom i najprljavijom do sada. "Ne znam je li mislio na Zagreb, na prljavu kampanju SDP-a prema gradonačelniku. Ako je mislio na to, onda to podupirem. Ne bi bilo dobro da on ne zna za to. Premijer Milanović je državnik i slažem se s njim da treba osuditi bilo kakvu prljavu kampanju. Nema niti jednog povijesnog razloga da idemo ispod koljena", rekao je Bandić. Na tijek kampanje za ove lokalne izbore osvrnuo se i SDP-ov kandidat Rajko Ostojić. "Nisam pratio kampanju u ostalom dijelu Hrvatske. Što se tiče moje kampanje, ona nije bila negativna, nije bila prljava i bila je, što se mene tiče, vrlo dobra", izjavio je Ostojić. M.P./MediaServis

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.