Što obilježavamo danas, pobjedu protiv zla fašizma ili pokolj na Jazovci?

22.06.2013. 12:58:55

Što danas Hrvatska slavi, odnosno, što obilježava, masakr na Jazovci ili Dan antifašističke borbe koji se obilježava u Brezovici, šumi nedaleko Siska, u kojoj najvažniju riječ ima reformirani ustašoid, Stjepan Mesić, jedini donekle relevantni  političar koji pjevao ustaške pjesme u demokratskoj Hrvatskoj dok je skupljao novce poreznih obveznika. U Brezovici danas ukrajinski veleposlanik trabunja bedastoće o masovnoj borbi Ukrajinaca protiv Hitlera iako je notorna činjenica da je Ukrajina dočekala Hitlerovu armadu kao oslobodilačku vojsku, koja ih je oslobodila od sovjetske okupacije, četiri godine u Ukrajini se slavio Dan oslobođenja, pa i kasnije potajno, na datum kada su Nijemci ušli u Ukrajinu te Kijev, to su povijesne činjenice koje svjedoče o dva totalitarna zla koja su opsjela Europu, zlo komunizma i zlo fašizma-nacizma.  Ukrajina se većinski pobunila, pa ni tada u potpunosti, tek pod utjecajem komunista, ali i pod utjecajem zločinačke politike Adolfa Hitlera koji je u Ukrajincima vidio nižu ljudsku rasu, iako su i Ukrajinci dočekali vojsku 3. Reicha kao osloboditelje, no, Hitler ionako nije bio normalan zločinac, on je bio za razinu više. Komunisti kada je u pitanju Hrvatska, nisu se bunili dok su u savezničkom poljupcu bili, Hitler i Staljin, štoviše,  Josip Broz i Ante Pavelić bili su kratkotrajni saveznici. Podsjetimo, prvu terorističku akciju partizani su izveli samo dan nakon osnutka, miniravši prugu, dakle,  nisu napali naciste već prugu, kojom su se koristili i civili. I dok sisačko-moslavačka županica, kao knez dobro potkožena, Marina Lovrić Merzel, trabunja o nacionalizmu kao inačici fašizma, dok u svojim njedrima gaji velikosrpsko fašistu i dožupana Rkmana, u Jazovci obilježavamo tragediju neslućenih razmjera. jednu od najvećih stratišta poslijeratne Europe, nekoliko stotina vojnika, civila, ranjenika,  mučki je likvidirano i bacano u četrdesetak metara duboku jamu Jazovka, koja tek uspostavom suverene, demokratske države Hrvatske dobiva svoja prave obrise i saznanja što se konkretno događalo tih mučnih poslijeratnih dana. Pretpostavlja se da su ih partizani ubili i bacili u jamu. Prema nekim izvorima, pokolj se dogodio 1943. i u svibnju i lipnju 1945. U Jazovki su, navodno, završila tijela oko 500 žrtava. Što mi, dakle, danas obilježavamo, pobjedu nad fašizmom, komunistički antifašizam ili pokolj na Jazovci? Pokolj na Jazovci, inače, nema nikakve veze s 'europskim vrijednostima, kako to reče Mrsić, izaslanik mladića Milanovića u Brezovici. Foto: tinolovka-news Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.