Što su to politički Srbi u Hrvatskoj učinili za Vukovar da bi dobili pravo na svoje pismo?

08.12.2013. 13:12:20

1_197528

Tomašić je još jednom naglasila da se HSP AS protivi nasilnom uvođenju ćirilice u Vukovar zbog žrtve koju je taj grad podnio u Domovinskom ratu i velikosrpskoj agresiji upozorivši kako se stvara lažni dojam da su Hrvati protiv ćirilice, što nije istina jer je to pismo već prisutno na službenim pločama u više gradova u Hrvatskoj, ali o tome nitko ne govori. Upitala je i što su to politički Srbi u Hrvatskoj učinili za Vukovar da bi dobili pravo na svoje pismo navevši kao primjer potpredsjednika SDSS-a Milorada Pupovca.

U cijelosti donosimo priopćenje s konstituirajuće sjednice Izbornog zbora Gradskog vijeća HSP AS Grada Zagreba na kojoj je izabran novi predsjednik Goran Bradić.

Goran Bradić novi je predsjednik Gradskog vijeća HSP dr. Ante Starčević Grada Zagreba. Magistar ekonomije, Bradić, izabran je gotovo jednoglasno, na konstituirajućem Izbornom zboru Gradskog vijeća HSP AS Grada Zagreba naslijedivši na toj dužnosti dosadašnjeg predsjednika, Draženka Kožula, zaslužnog za veliki uspjeh HSP AS-a na prošlim lokalnim izborima.

Sjednici Izbornog zbora održanoj u subotu u Europskom domu u Zagrebu nazočili su predsjednica stranke i europarlamentarka Ruža Tomašić, zamjenik predsjednice prof. Ivan Tepeš i glavni tajnik HSP AS Pero Ćorić, izaslanici svih zagrebačkih gradskih Podružnica te gosti iz prijateljskih političkih stranaka i predstavnika gradske vlasti. Predsjednica HSP-AS Ruža Tomašić pozvala je članove stranke da se u svom radu čvrsto drže starčevićanskih načela i poštenja gledajući da iza sebe ostave dobra djela za opće dobro dodajući kako nepoštenima u stranci nema mjesta. Govoreći o aktualnim temama podržala ustavnu definiciju braka kao zajednice muškarca i žene naglasivši kako istospolni parovi u Hrvatskoj već imaju zajamčena prava ozakonjenja veze, pravo nasljedstva i posjeta u bolnicama ali da pravo na brak i posvajanje djece ne smiju imati zbog zaštite prava djeteta, jer svako dijete mora imati pravo na oca i majku.

Tomašić je još jednom naglasila da se HSP AS protivi nasilnom uvođenju ćirilice u Vukovar zbog žrtve koju je taj grad podnio u Domovinskom ratu i velikosrpskoj agresiji upozorivši kako se stvara lažni dojam da su Hrvati protiv ćirilice, što nije istina jer je to pismo već prisutno na službenim pločama u više gradova u Hrvatskoj, ali o tome nitko ne govori. Upitala je i što su to politički Srbi u Hrvatskoj učinili za Vukovar da bi dobili pravo na svoje pismo navevši kao primjer potpredsjednika SDSS-a Milorada Pupovca. Osudila je njegov licemjerni poziv za odavanjem minute šutnje u Saboru svim žrtvama Vukovara ali i sve saborske zastupnike koji su taj poziv prihvatili i time, kako je rekla, odali počast ne samo žrtvama agresije nego i agresorima koji su poginuli u napadu na Vukovar. Goran Bradić obećao je članovima stranke kako će opravdati njihovo povjerenje te ih je pozvao da zajedno na tradicionalnim i kršćanskim vrijednostima rade na okupljanju svih pravaša ali i svih građana koji žive u skladu s tim vrijednostima i koji 'beli Zagreb grad imaju tak rad'.

Konstituirajući Zbor Gradskog vijeća HSP AS Grada Zagreba pozdravili su visoki predstavnici stranaka predizborne koalicije predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Andrija Mikulić, predsjednik BUZ-a Grada Zagreba Dražen Štiglić i predsjednik zagrebačke organizacije HSLS-a Zagreba Alen Ostojić, Mario Župan predsjednik kluba zastupnika HDZ – HSP AS – BUZ u skupštini grada Zagreba, a nazočne je pozdravio i izaslanik gradonačelnika Grada Zagreba Tihomir Majić. Zbor je na sjednici izabrao jedanaest članova Gradskog vijeća HSP AS Grada Zagreba: Goran Bradić - predsjednik, Draženo Kožul - dopredsjednik, Mladen Sertić - dopredsjednik, Ante Ćesić – tajnik, Bruno Ćutić – rizničar te članovi Anđelko Opačak, Renato Kovačević Jeronim Čeko, Milan Ćurić, Dario Kovačić i Zvonimir Kramarić. Za predsjednika Nadzornog odbora izabran je Mario Brajković a članovi su Ilija Ljubičić i Marin Šarić. Članovi Časnog suda su Pero Ivančić (predsjednik), Ivan Vukoja i Ante Čančar. Za članove Glavnog stana HSP AS izabrani su Vinko Bobanović, Ilija Dominković i Vjekoslav Fakin.

Glasnogovornik HSP AS, Marinko Bobanović

Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.