STOP ŠEŠELJU Srbijanska policija neće dozvoliti održavanje mitinga u Hrtkovcima!

20.04.2018. 12:55:35

Ministarstvo unutarnjih poslova Srbije (MUP) neće dopustiti nikakve skupove u Hrtkovcima najavljene za 6. svibnja, rekao je u petak ministar Nebojša Stefanović i poručio da "građani mogu biti mirni i spokojni". Veliki skup u srijemskom selu Hrtkovci policiji je prvo prijavila Srpska radikalna stranka osuđenog ratnog zločinca Vojislava Šešelja, a potom su skupove najavile dvije oporbene stranke, Demokratska stranka (DS) i Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV), čijim zastupnicima Tomislavu Žigmanovu, Aleksandri Jerkov i Nenadu Čanku je Šešelj javno prijetio tvrdeći kako je "spreman ponoviti zločine koji mu se pripisuju". "Više političkih organizacija najavilo je moguće skupove u Hrtkovcima, ali vam kažem - neće biti dozvoljeno organiziranje bilo kakvih okupljanja u Hrtkovcima", rekao je Stefanović i poručio da "država Srbija neće dopustiti ugrožavanje javnog reda i mira i bilo kakvih sloboda građana". "Što se nas tiče, građani mogu biti potpuno mirni i spokojni, a politički skupovi mogu se manifestirati u Skupštini i neka tamo, na zakonom predviđen način, narodni poslanici sučeljavaju svoja mišljenja", rekao je srbijanski ministar unutarnjih poslova, naglasivši kako "svakako neće dopustiti da se to događa na ulici". Vođa SRS Vojislav Šešelj najavio je miting u Hrtkovcima, potvrdio da je skup prijavljen policiji i ocijenio kako "nema razloga za zabranu". Taj skup je, međutim, ocijenjen kao svojevrsna provokacija jer je zakazan na 26. obljetnicu mitinga nakon kojeg je uslijedilo iseljavanje Hrvata iz tog srijemskog sela, a Šešelju je zbog protjerivanja vojvođanskih Hrvata sljednik Haškog tribunala MICT izrekao pravomoćnu presudu na 10 godina zatvora. Protuskupove su potom najavili i LSV i DS, a dužnosnik DS Balša Božović poručio je kako će, odu li radikali i Šešelj u Hrtkovce, i DS "biti tamo" da zaštiti svoje sugrađane "ukoliko državni organi nemaju nikakvu namjeru stati na put osuđenom ratnom zločincu Vojislavu Šešelju i sankcionirati njegove najave da će svoje ratne zločine ponoviti". "Bit ćemo primorani to uraditi sami i sami zaštititi ljude kojima Šešelj ponovno prijeti protjerivanjem i nasiljem", poručio je Božović u izjavi medijima. Najavljujući protumiting LSV-a, predsjednik vojvođanskih socijaldemokrata Nenad Čanak ocijenio je da su Šešelj i SRS "sramota države", "sramota Europe" i "sramota opće prakse".

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.