Stožer je donio nove mjere i najavio strože kontrole: Doznajte što se sve mijenja

10.01.2022. 09:38:00

Stožer je donio nove mjere i preporuke koje se, doduše, neznatno razlikuju od dosadašnjih. 

Najveće promjene su kod javnih okupljanja. Na otvorenom će u jednom trenutku moći biti maksimalno 50 osoba, ako baš svi posjeduju COVID potvrde onda može 200. 

Ako se okupljate u zatvorenom – maksimum je 25, s COVID potvrdama 100 ljudi. Kad je riječ o privatnim svečanostima – maksimum je 20 osoba, uz COVID potvrde 50.

Ima promjena i za ljubitelje sporta. Tribina na otvorenom smije biti popunjena maksimalno 40 %, tribina u zatvorenom samo 20 %. Svi moraju imati potvrde.

Na misi, u kinu ili muzeju obavezno morate nositi masku – do sada je to bila samo preporuka. Mnogi će ponovno raditi od kuće što je Stožer zatražio od svih koji mogu na taj način organizirati posao.

Ipak, popiti kavu u kafiću ili otići na večeru u restoran i dalje ćete moći – no ugostitelji bi trebali znati da će kontrole sada biti strože.

Tako da i dalje opuštanja nema – maske, dezinficijens i distanca su pravilo koje ostaje u svakom trenutku. 

Izvor: Narod.hr

Izvorni autor: IJ/Foto: fah

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.