STOŽER POZIVA: Ove brojke dokazuju partizanske zločine!

11.04.2015. 19:42:57

U nedjelju će se članovi Stožera na trenutak vratiti u prošlost. Stožer za obranu hrvatskog Vukovara pozvao je sve zainteresirane da im se u nedjelju pridruže na obilježavanju Spomendana žrtvama komunističkog terora u Vukovaru. Njihov poziv prenosimo u potpunosti. Nedjelja, 12. travnja, obilježavamo „Spomen-dan žrtvama komunističkog terora u Vukovaru (12. travnja 1945.)“ Program počinje u 18.00 sati, pred križem ispred crkve, zatim slijedi sv. misa koju će predvoditi mons. Josip Mrzljak, biskup varaždinski, a nakon sv. mise slijedi predstavljanje knjige „Svjedočanstva o stradanjima Hrvata“, autora fra Mate Tadića i Želimira Crnogorca.
Nakon partizanskog ulaska u srijemska naselja mnogi se povlače prema Bleiburgu. Preostalo nesrpsko stanovništvo nalazi se na udaru okružnih narodno oslobodilačkih odreda i divljanja partizanskih postrojbi. Mnogi bivaju ubijeni samo zato jer je njihova kuća simpatična budućem kolonisti. Valja naglasiti da čitav Srijem, u partizanskom sustavu, još 1942 biva dodijeljen partijskoj nadležnosti Pokrajinskog komiteta KP Vojvodine, u kojemu je 90 % Srba. Prema nepotpunim podatcima U kotaru Vukovar ubijeno je 700 neSrba, u Iloku 172, u Šarengradu 49 u Bapskoj 117, u Tovarniku 555 civila neSrba, u Mitrovici više tisuća. Ne zaboraviti.”

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.