Stožer traži da policija objavi snimke stradavanja Darka Pajičića

28.02.2014. 15:47:25

Stozer-trazi-da-policija-objavi-snimke-stradavanja-Darka-Pajicica_article

VUKOVAR, 28. veljače 2014. (Hina) - Stožer za obranu hrvatskog Vukovara zatražio je danas da radi utvrđivanja potpune istine policija objavi snimku onoga što se točno dogodilo Vukovarcu Darku Pajičiću, koji je teško ozlijeđen lani u studenome u sukobu s policajcem nakon što je razbio dvojezičnu ploču na zgradi vukovarske policije. "Ako ministar unutarnjih poslova ne laže, zašto policajac nije pomogao unserećenom civilu i zašto su policajci fizički branili drugima da mu pomognu? Ako ministar unutarnjih poslova ne laže, zašto su policajaci pokušali privesti prolaznike i na silu im oduzeti mobitele kojima su fotografirali?" - zapitao je predsjednik Stožera Tomislav Josić rekavši kako Stožer zahtijeva odgovor na ta pitanja. Također je ustvrdio kako do danas, na brojne zahtjeve i upite iz Stožera, još nije objavljeno izvješće MUP-a o događaju u kojem je stradao Darko Pajičić, koji se nalazi na oporavku u bolnici. "Imamo fotografije s mjesta događaja i svjedočenja osoba koje su se u tom trenutku tamo zatekle te zbog toga bile privedeni u policiju", naveo je Josić. Na pitanje novinara, koliko je Darko Pajičić imao promila alkohola u krvi u trenutku kada je došao do policije s namjerom da razbije dvojezičnu ploču koja se nalazila na zgradi vukovarske policije, a što je i učinio, Josić je odgovorio protupitanjem: "Zar je alkohol bitan?". Utvrdio je da alkohol nije razlog Pajičićeva stradavanja. U pisanom materijalu Stožera, podijeljenom novinarima, podsjeća se da je Stožer Pajičiću ponudio pravnu pomoć, učestalo se putem društvenih mreža obraćao javnosti, održao tri konferencije za novinare u svezi s tim slučajem. O tom je slučaju obavijestio i Odbor za nacionalnu sigurnost Hrvatskog sabora i zatražio žurno postupanje te zahtijeva da s postupkom koji je taj odbor pokrenuo bude upoznata najšira javnosti.Hina Izvorni članak pogledajte OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.