Stožer u srijedu objavljuje broj potpisa: Prikupili smo ih dovoljno

02.12.2013. 17:01:35

Glasnogovornik Stožera za obranu hrvatskoga Vukovara Igor Gavrić potvrdio je za HRT kako su prikupili dovoljan broj potpisa građana za raspisivanje referenduma o ćirilici, odnosno za promjenu zakonodavnog okvira koji regulira pravo nacionalnih manjina na uporabu njihova jezika i pisma. Rekao je i kako  će, nakon potrebne procedure, poštivati volju naroda. Nazvao je to 'ne samo pobjedom Stožera već i građana Hrvatske'.  Misli da ne ugrožavaju prava već usklađuju zakonodavstvo sa zakonodavstvima naprednih zemalja Europske unije. Sve detalje i točnu brojku objavit će u srijedu na konferenciji za novinare. Potrebno im je najmanje 450.000 potpisa.  Stožer traži da to pravo nacionalna manjina ostvaruje kada njezini pripadnici čine najmanje 50 posto stanovnika jedinice lokalne samouprave, državne uprave i pravosuđa, a ne 30 posto, kako je regulirano ustavnim zakonom. Foto: Cropix Izvornu vijest možete pogledati ovdje

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.