Stožer za obranu hrvatskog Vukovara: IZVJEŠĆE sa konferencija za medije

10.01.2014. 17:36:48

IZVJEŠĆE- konferencija za medije, 10.01.2014.

1.)    Žito i Kukolj – registrima do lustracije.

Stožer za obranu hrvatskog Vukovara je 23.prosinca 2013. godine na adrese svih saborskih klubova i zastupnika, političara, političkih stranaka i relevantnih političkih čimbenika u Hrvatskoj uputio molbu za očitovanjem i potporom objave devet registara.  Tražila se potpora kojom bi se, kroz saborsku proceduru,omogućilo nadležnim državnim institucijama, Državnom odvjetništvu i nadležnim ministarstvima da u roku od 9 mjeseci napišu i javno objave registre kojima bi se, kako je to ministar bez branitelja Predrag Matić pri  javnoj objavi registra hrvatskih branitelja izrekao, „Razdvojilo žito od kukolja!“.O istome je putem medija upoznata i hrvatska javnost.

Hrvatski Svjetski Kongres je pokrenuo sličnu inicijativu diljem svijeta, stožer je pokreće u Hrvatskoj.

Stožer je zamolio da se o istima i očituju do 14. siječnja 2014. godine. Napomenuto je kako će se neočitovanje o ovoj inicijativi do 14. siječnja 2014. godine smatrati odbijanjem iste. Rok za očitovanje nije prošao, ali hrvatska javnost mora znati da se do sada o ovoj inicijativi nije nitko očitovao.

Rad i nerad.                                                                              

Ustavom Republike Hrvatske o ustrojstvu državne vlasti i Hrvatskom saboru, u članku 79. precizirano je da: Hrvatski sabor redovito zasjeda dva puta godišnje: prvi put, između 15. siječnja i 15. srpnja i drugi put, između 15. rujna i 15. prosinca. Temeljem istoga najavili smo kako će članovi Stožera za obranu hrvatskog Vukovara 15. siječnja 2014. godine, početkom siječanjskog zasjedanja Sabora, doći pred Sabora s namjerom prikupljanja  najmanje 51 potpisa koliko je potrebno za pokretanje saborske procedure o registrima.

U kontaktima s Uredom predsjednika Sabora i Tajništvom Hrvatskog sabora Stožer za obranu hrvatskog Vukovara nije mogao dobiti informaciju kada će točno Hrvatski sabor započeti s radom u 2014. godini te se najavljeno prikupljanje potpore inicijativi 15. siječnja odgađa do početka redovitog zasjedanja Hrvatskog sabora.

Hoće-neće

Nadamo se da će saborski zastupnici, kao predstavnici hrvatskih građana u Hrvatskom saboru, svojim podupiranjem inicijative za objavu najavljenih registara i uvrštavanjem iste u saborsku proceduru doprinijeti našem nastojanju da se stvore uvjeti za izgradnju bolje i pravednije Hrvatske, što im je i temeljna zadaća.

Registri – prvi korak ka lustraciji.

Jeste li za to da nadležne državne institucije, Državno odvjetništvo i  nadležna ministarstva u roku od 9 mjeseci napišu i javno objave registre:

1.)- svih koji su sudjelovali u pretvorbi i privatizaciji, te u kojem svojstvu i  kojim novčanim  iznosom

2.)- svih  pripadnika agresorske vojske,državljana RH, tijekom Domovinskog obrambenog rata

3.)- svih protiv kojih u DORH-u postoje dokazni materijali i/ili svjedočanstva koja ih terete za zločine počinjene u Domovinskom obrambenom ratu

4.)- svih političara i državih dužnosnika  od 1991. do 2013. koji su mogli a nisu branili Hrvatsku u Domovinskom obrambenom ratu

5.)- svih koji se nisu odazvali mobilizaciji u obranu Hrvatske u Domovinskom obrambenom ratu

6.)- svih sudaca u RH koji su sudjelovali u političkim procesima u bivšoj SFRJ

7.)-  imena svih u  rukovodnim strukturama tajnih  službi bivše SFRJ,te imena onih koji su vršili likvidacije.

8.)-svih kojima je omogućena zamjena  portfelja dionica za dionice u portfelju HZMO.

9.) - registar imovinskog stanja bivše Komunističke Partije RH, a kasnije SDPa, od 1988., 1989., 1990. i 1991. kao i novčano- imovinske transakcije iz tog razdoblja

2.)Patrijarh Irinej, Srbi i Hrvatska

Bilo bi zanimljivo znati koji progon i kakav progon?

Što je Hrvatska po Irineju?

U svakom slučaju bilježimo i pamtimo.

Citat iz poslanice patrijarha Irineja.

Srbima u Hrvatskoj

Srećan i blagosloven Božić želimo i svoj našoj braći i sestrama u Dalmaciji, Hrvatskoj, Slavoniji, Lici, na Kordunu i u Baniji koji ponovo doživljavaju, kao i pre dvadeset godina, progone i stradanja zbog svog imena, pisma i jezika. Posebno smo zabrinuti pred činjenicom da se pitanje ćirilice koristi kao paravan za nastavak progona srpskog naroda u Hrvatskoj, za zastrašivanje Srba i odvraćanje istih od povratka na njihova ognjišta. Molimo se Bogomladencu Hristu da svojom božanskom ljubavlju ispuni srca i duše onih koji gaje netrpeljivost, pa i mržnju prema svemu što je srpsko i pravoslavno. Čovek i narod bez ljubavi - šta je? Neka mesto mržnje ljubav zavlada! Sa posebnom očinskom i pastirskom ljubavlju danas se molitveno sećamo naše braće i sestara prognanih sa Kosova i Metohije, iz Dalmacije i čitave Krajine, iz Bosne i Hercegovine, koji, evo, godinama Božić dočekuju obespravljeni, bez prava na povratak i na svoju imovinu. Molimo se Bogomladencu Hristu da i naše prognanike milošću i dobrotom Svojom vrati u zemlju njihovih otaca i praotaca i tako obriše suze sa lica njihovih i uteši ih.“

3.) Treća točka konferencije za medije je posvećena odnosu Vlade RH prema hrvatskim braniteljima

Branitelji  Hrvatske pogođeni  trećim udarom na primanja diljem Hrvatske čine samoubojstva.                                    

Upozoravamo vladajuće i javnost na ovu pojavu.

Stožer za obranu hrvatskog Vukovara

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.