Stožer za obranu hrvatskog Vukovara: Priopćenje

03.06.2013. 09:31:10

U situaciji kada se bira između političkih opcija koje se zalažu za hrvatski Vukovar – mjesto posebnog pijeteta i opcija koje zagovaraju uvođenje srpskog jezika i pisma u Vukovar – kao ravnopravnog, te svega onog što će nakon toga vjerojatno uslijediti, a što za konačni cilj može imati dovođenje Vukovara u poziciju, da postane središte i sjedište Srpskog vijeća općina. Stožer je odlučio dati maksimalnu, ali uvjetovanu podršku Hrvatskom bloku. Zbog te i takve odluke pojedinci su napustili Stožer, predsjedništvo vinkovačke podružnice donijelo je odluku o raspuštanju iste, mnogi su nas optuživali i prozivali da smo uništili posljednju priliku, da se braniteljske i stradalničke Udruge ujedine i tako ujedinjene promijene stanje u društvu i državi. Sada kada smo izgubili i ovu demokratsku bitku za Vukovar, kada komunisti i Srbi slave. Pitamo sve one koji su nas optuživali i prozivali, kao i sve one hrvate, sve građane, sve branitelje i stradalnike koji nisu glasali, a koji su govorili kako im je hrvatski Vukovar u srcu. Da li se bolje osjećate, da li Vam je savjest mirna, možete li se sada pogledati u ogledalo, možete li mirno otići na groblje suboraca i branitelja, možete li dostojanstveno obući odoru koju ste nosili u Domovinskom ratu? Imate li dojam da ste zastranili? Nama ne trebate odgovoriti, odgovorite sami sebi – i živite sa time. Stožer za obranu hrvatskog Vukovara sa jednakim žarom i odlučnošću nastavlja dalje. Stati, odustati i predati se nećemo. Uz nas je i dalje veliki broj građana Vukovara, branitelja i stradalnika Domovinskog rata, političke stranke Hrvatskog bloka, veliki dio građana Republike Hrvatske, koji su u zvaničnim anketama (preko 70%) rekli da su protiv dvojezičnosti u Vukovaru – uz nas je istina, poštenje, pravda i pravo. Mi ćemo zajedno sa svima onima kojima je hrvatski Vukovar i Republika Hrvatska u srcu nastaviti ovu borbu i u njoj pobijediti. Biti će što i kako mora biti. Vukovar će ostati hrvatski grad i biti će mjesto posebnog pijeteta, a društvo i cijela Republika Hrvatska drugačija i bolja. Nećemo odustati niti od namjere ujedinjenja braniteljskih i stradalničkih udruga u jednu organizaciju, koja će imati riješen pravni status, djelokrug i ustroj – onako kako ga svi zajedno osmislimo i odlučimo. Ona će s vremenom postati realna društvena snaga, korektiv svim strukturama vlasti na lokalnoj i državnoj razini, ali uvijek spremna na otvorenu i konstruktivnu suradnju sa istima. Tužni, razočarani, ali ne i demoralizirani slomljeni Stožer, njegovi prijatelji, istomišljenici i suradnici još odlučnije poručuju svima upitnih i loših namjera – „Ne damo Vam gospodo – Ne damo Vam Vukovar!“ S vjerom u Boga i hrvatski narod za hrvatski Vukovar i Republiku Hrvatsku. STOŽER ZA OBRANU HRVATSKOG VUKOVARA

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.