Stradali dječak jučer je trebao proslaviti 11. rođendan: Vozač kamiona razgovarao na mobitel?

08.09.2021. 18:10:00

Policijski službenici Policijske postaje Otočac i Službe kriminalističke policije Policijske uprave ličko-senjske u suradnji sa Županijskim državnim odvjetništvom u Karlovcu u srijedu su dovršili kriminalističko istraživanje nad 46-godišnjim državljaninom Bosne i Hercegovine zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu. 

On se sumnjiči da je 6. rujna 2021. godine u 15,28 sati na autocesti A-1 u visini mjesta Brinje izazvao prometnu nesreću u kojoj je smrtno stradao 11-godišnji putnik u osobnom automobilu poljskih registarskih oznaka, dok je vozač osobnog automobila 38 – godišnji poljski državljanin zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život, a dvoje je putnika lakše ozlijeđeno (40-godišnjakinja i 3- godišnje dijete). Dijete koje je poginulo, također doznajemo, u utorak bi navršilo 11 godina, ali nikad neće puhnuti u svoju jedanaestu svjećicu. Kako je roditeljima, a posebno kako im je bilo u utorak, teško je i zamisliti. 

Osumnjičen je da je prometnu nesreću izazvao tako što je upravljao teretnim vozilom u smjeru Zagreba te je na 117. kilometru autoceste upotrebljavao mobilni telefon za vrijeme vožnje i na taj način umanjio si mogućnost reagiranja i sigurnog upravljanja vozilom kojom prilikom je bez kočenja i pokušaja izbjegavanja ispred zaustavljenog automobila poljskih nacionalnih oznaka udario u njega, a kojim je u istom smjeru upravljao 38-godišnji poljski državljanin, koji je zbog za sada neutvrđenog razloga bio zaustavljen u svom automobilu (Renault Laguni) krajnjoj desnoj voznoj traci autoceste na kojem nema zaustavnog traka.

Teško je ozlijeđen vozač, otac poginulog djeteta, dok su majka (40), koja je bila suvozačica, i drugo dijete u dobi od tri godine prošli s lakšim ozljedama. Dijete koje je poginulo, u utorak bi navršilo 11 godina, ali nikad neće puhnuti u svoju jedanaestu svjećicu. Kako je roditeljima, a posebno kako im je bilo u utorak, teško je i zamisliti. 

Strahotu ove tragedije ilustrira trag od oko 150 metara koliko je kamion, nakon što je naletio na stražnji kraj automobila, gurao ovu obitelj zarobljenu u limenoj olupini uz bankinu autoceste. Putem su poispadale njihove osobne stvari. Prvu pomoć stradalnicima su pružili ostali putnici s autoceste koji su stali na mjestu događaja do dolaska kola Hitne medicinske pomoći, te ih prevezli u bolnicu u Ogulinu.

Tek uz pomoć dizalice u večernjim satima stručne službe razdvojile su dva vozila na autocesti, a onda je iz olupine poljskih oznaka izvučeno tijelo nesretnog djeteta. 

Izvor: Narod.hr

Izvorni autor: mb/Foto: fah

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.