Strah od piromana u Orahovici: 'Tko pali naše kuće? Bojimo se'

15.06.2019. 08:11:55

SVE JE OTIŠLO U dva mjeseca na području Duzluka, naselja u sastavu Orahovice, izgorjelo je šest kuća, a jedan mještanin je umalo poginuo u vatri... Duzluk, mjesto kraj Orahovice, i dalje živi u strahu od piromana koji je spalio kuće čak šest njihovih susjeda. Više od dva mjeseca otkako je izgorjela prva od šest kuća u okolici, 10. travnja, policija nema saznanja o tome tko je podmetnuo vatru. Mještani se boje da ne dožive sudbinu susjeda kojima su izgorjele kuće, a Ljubinko Nikolić je zamalo izgubio i život. Njemu je život te noći, kad mu je zapaljena kuća, spasio Milan Rončević, zamjenik načelnika Policijske postaje Orahovica. - Spavao sam nakon napornog dana na poslu. Kroz san sam čuo da me netko doziva, trgnuo se i vidio blizu sebe Milana kako viče da bježim iz kuće. Nisam znao što se događa dok mi nije rekao da kuća gori - rekao je Ljubinko. Nitko nije mogao pretpostaviti kad će na nekoj kući izbiti požar. - Već su bila tri požara, a kako sam radio noćnu smjenu, obišao sam mjesto da sve provjerim. Kad sam se vraćao u grad, prošao sam kraj Ljubinkove kuće i spustio se u Orahovicu oko 3.50 sati. U 3.54 stigla je dojava da gori kuća u Duzluku. Prvo sam pomislio nemoguće, netko se šali. Vratio sam se i vidio Ljubinkovu kuću kako gori - rekao je Rončević. Nikome nije pričao o svojem podvigu, ali se priča o njegovoj hrabrosti brzo proširila. - Nazvala me kći iz Zagreba i pitala je li istina da sam nekome spasio život. Cijeli radni vijek sam u Orahovici tako da poznajem sve te ljude pa mi je zaista drago da je sve ovako dobro završilo - skroman je on.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.