STRAŠNA NESREĆA U ISTRI Smrtno stradao u naletu vlaka

03.04.2021. 09:15:00

U prometnoj nesreći koja se dogodila u petak, 2. travnja oko 16 sati na pruzi između željezničkih kolodvora Galižana i Vodnjan, jedna je osoba smrtno stradala, priopćila je Policijska uprava istarska.

Nesreća se dogodila kada je 31-godišnjak upravljao automobilom Renault Clio, pulske registarske oznake.

Kako ističu iz PU istarske, vozač za vrijeme vožnje nije koristio sigurnosni pojas, a kretao se makadamskom cestom. Dolaskom na prijelaz preko željezničke pruge na kojem nema  uređaja za zatvaranje prometa, niti Andrijinog križa, vozač se nije se zaustavio ispred prometnog znaka STOP, već je nastavio vožnju preko pruge bez da se uvjerio da li nailazi vlak. 

U tom je trenutku u bočnu stranu automobila udario vlak kojim je upravljao 58-godišnji strojovođa. Vlak je prometovao na relaciji Pula- Lupoglav. U trenutku nesreće u vlaku se nalazilo šest putnika koji nisu ozlijeđeni.

Vozač Renaulta je od zadobivenih ozljeda preminuo na mjestu nesreće. 

Prema nalogu nadležnog državnog odvjetnika, tijelo preminulog vozača prevezeno je na Odjel patologije pulske bolnice zbog obdukcije.

Izvor: Dnevno.hr

Izvorni autor: S.P./Foto: Srećko Niketić/PIXSELL

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.