STRAŠNA NESREĆA U MAĐARSKOJ: Osmero mrtvih, deseci ozlijeđenih nakon što je autobus koji se vraćao iz Hrvatske sletio s ceste

15.08.2021. 17:06:00

Osmero ljudi je poginulo, a deseci su ozlijeđeni u prometnoj nesreći u Mađarskoj koja se dogodila u nedjelju ujutro.

Putnički autobus izletio je s autoceste 70 kilometara jugozapadno od Budimpešte, javlja mađarska policija.

Dvije osobe su teško ozlijeđene, a 46 lakše, stoji u policijskom priopćenju.

Još se ne zna točan uzrok nesreće, niti detalji o identitetu žrtava, piše Reuters.

Kako piše mađarski portal Index.hu, autobus je pao u jarak na autocesti M7 u predjelu Szabadbattyán koji vodi prema Budimpešti, nekoliko minuta prije pet sati u nedjelju ujutro, priopćila je policija.

Autobus se vraćao iz Hrvatske, putnici bili na jednodnevnom izletu

U autobusu je putovalo više od pedeset ljudi. Vozilo mađarskih tablica prevrnulo se na bok iz dosad nepoznatog razloga. Dopisnik javne televizije na licu mjesta izvijestio je da među poginulima nema maloljetnika. Jedan od čitatelja mađarskog portala bio je na licu mjesta u vrijeme nesreće, a putovao je u drugom autobusu. Rekao je da su bili na jednodnevnom izletu i vraćali su se kući iz Hrvatske.

“Oni su bili na jednodnevnom izletu u Hrvatskoj kao i mi. Vidjeli smo da se u jarku nalazi autobus koji je cijelo vrijeme vozio ispred nas. Kada smo vidjeli što se dogodilo, prvi smo stali da pomognemo ljudima iz autobusa. Bio je to užasan prizor. Vatrogasci, vozila hitne pomoći, policajci vrlo brzo su bili na licu mjesta”, kaže svjedok.

Mađarsko ravnateljstvo za upravljanje katastrofama na svojoj je Facebook stranici objavilo snimku intervencije hitnih službi na mjestu nesreće.

Snimka je dostupna na ovom LINKU.

 

Izvor: Dnevno.hr

Izvorni autor: Dnevno.hr/Foto: Facebook/ BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.