Sud časti ipak isključio Josipu Rimac iz HDZ-a

04.06.2020. 16:04:00

Sud časti HDZ-a Šibensko-kninske županije ipak je u četvrtak poslijepodne isključio bivšu državnu tajnicu Josipu Rimac i kninskog gradskog vijećnika Marinka Tokmakčiju iz stranke, iako ih jutros nije htio isključiti već je zatražio dodatno obrazloženje i uvid u dokumentaciju.

Pedsjednik županijskog HDZ-a Nediljko Dujić rekao je kako sud časti na sjednici održanoj ujutro nije donio odluku o stegovnom postupku zato što na njoj nije bio prisutan Dujić kao predlagatelj.

“Odluka da se bezuvjetno isključi iz članstva Rimac i Tkomakčiju donesena je zbog poznatih razloga koji su se dogodili prethodnih dana”, rekao je Dujić.

Sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda Oliver Mittermayer odredio je u subotu, na prijedlog Uskoka, jednomjesečni pritvor bivšoj državnoj tajnici Ministarstva uprave Josipi Rimac i šesterici osumnjičenika zbog mogućeg utjecaja na svjedoke.

Uskok je u subotu, nakon provedene opsežne akcije Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala (PNUSKOK) u “aferi vjetroelektrane”, donio rješenje o provođenju istrage protiv 13 poduzetnika i državnih dužnosnika, koje se sumnjiči za kaznena djela trgovanja utjecajem, zloporabe položaja i ovlasti, davanje mita za trgovanje utjecajem te primanje mita.

Izvor: Narod.hr

Izvorni autor: ij/Foto: Damir Senčar/H

Autor: