Sud danas odlučuje hoće li Bandić moći obnašati dužnost gradonačelnika

27.02.2015. 09:50:21

Uz zabranu komunikacije sa 178 svjedoka, čije je ispitivanje USKOK predložio, zabranjeno mu je i obavljati gradonačelničku dužnost Zagrebački Županijski sud danas bi trebao odlučiti o zahtjevu odvjetnika Milana Bandića da Sud preispita i ukine mjere opreza koje su mu izrečene u slučaju Agram. Uz zabranu komunikacije sa 178 svjedoka, čije je ispitivanje USKOK predložio, zabranjeno mu je i obavljati gradonačelničku dužnost, piše HRT. No, Bandiću su jamčevina i mjere opreza zamijenile istražni zatvor određen i zbog mogućeg ponavljanja djela, za što bi, smatra USKOK, postajala opasnost da on i dalje obnaša dužnost gradonačelnika, tako da će biti zanimljvo vidjeti kako će Sud odlučiti. Podsjetimo, Bandićevi odvjetnici podnijeli su ustavnu tužbu u kojoj traže da se preispita odluka o zabrani obnašanja gradonačelničke dužnosti.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.