Sudac dao vizu Đokoviću, ali odluka može biti poništena

10.01.2022. 15:00:00

Sudac je odlučio da Novak Đoković ima pravo na vizu i da u sljedećih 30 minuta mora biti pušten iz imigracijskog hotela. Unatoč tome, ministrica unutarnjih poslova Karen Andrews može svojom odlukom ponovno ukinuti Đokovićevu vizu. 

Zbog tehničkih poteškoća, početak saslušanja kasnio je oko pola sata, a problemi sa streamom nastavljeni su tijekom cijelog saslušanja.

Počelo je izlaganjem Đokovićevog odvjetnika koji je rekao da srpski tenisač ima kontraindikacije te da može dobiti medicinsko izuzeće od cijepljenja o čemu se izjasnio odmah po dolasku u zračnoj luci. 

Đoković “predao sve dokaze i podatke koji su traženi”

Prema navodima Đokovićeva odvjetničkog tima tenisač nije dobio pristup stručnom savjetu tijekom razgovora kada je zadržan na aerodromu, pa nije pravilno odgovorio na predloženo otkazivanje vize. Tu je i sudac ustvrdio kako je Đoković “predao sve dokaze i podatke koji su traženi”.

Budući da se cijelo saslušanje odužilo, a zabrana deportacije Đokovića ističe u 16 sati, sudac je produžio zabranu deportacije do 20 po australskom vremenu, odnosno 10 po hrvatskome. Ali u međuvremenu odluka je donesena. 

Izvor: Narod.hr

Izvorni autor: mh/Foto: snimka zaslona

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.