SUĐENJE PERKOVIĆU I MUSTAČU: Prekinuto svjedočenje Sindičića u Muenchenu

05.07.2016. 12:30:26

Svjedočenje Vinka Sindičića pred Visokim zemaljskim sudom u Muenchenu u procesu protiv Josipa Perkovića i Zdravka Mustača prekinuto je utorak pošto je predsjednik sudskog vijeća svjedoka, koji tvrdi da prima prijetnje smrću, upozorio da se smiri i odgovara na pitanja. „Doveli ste me do ruba živaca svojim odugovlačenjem i nepojavljivanjem pred sudom. Umislili ste si da si važan svjedok, važniji nego što jeste. Ali vi ste samo jedan dio u orkestru svjedoka u ovom procesu“, rekao je predsjednik sudskog vijeća Manfred Dauster obračajući se Sindičiću na početku svjedočenja. Sindičić se predstavio kao samostalni poduzetnik i objasnio da je njegovo dosadašnje nepojavljivanje pred sudom plod brojnih pritisaka iz Hrvatske. „Prijetili su mi smrću. Prijetnje su dolazile iz Hrvatske i bile su anonimne. Tjerali su mi da povučem sve što sam dosad rekao. Na kraju su me intervjui gospodina (odvjetnika Ante) Nobila koji me stalno proziva kao Udbinog ubojicu ponukali na to da ovdje svjedočim“, rekao je Sindičić. „Mustač je bio politički kadar i održavao je kontakt s Centralnim komitetom. Perković je bio operativac. Tko je u Centralnom komitetu odlučio ne smijem reći jer se bojim za svoju sigurnost“, rekao je Sindičić i dodao da ga i danas proganja „komunistička partija tj. SDP“. Sindičić je u povišenom tonu poručio da ga „sada i ovdje“ mogu uhititi, ali da on ne želi otkriti imena osoba koja su dala naredbu za ubojstvo Đurekovića. Nakon toga je sudac Dauster prekinuo suđenje dajući svjedoku priliku „da se sabere“ i prekinuo je suđenje na deset minuta.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.