SUDSKI PROGON PO DIREKTIVI BIVŠE I SADAŠNJE VLASTI

20.04.2016. 12:51:06

Dana 21.travnja 2016.g., s početkom u 10:30 sati, pred sutkinjom općinskog suda u Vukovaru nastavlja se suđenje Tomislavu Josiću, članu građanske inicijative Stožera za obranu hrvatskog Vukovara za organiziranje, nagovaranje i poticanje na nerede šire mase (građana) a zbog protuzakonite odluke bivše Vlade i samog bivšeg predsjednika Vlade Zorana Milanovića o nasilnom uvođenju dvojezičnosti u službenu uporabu u gradu Vukovaru. Iako je odluka Ustavnog suda od kolovoza 2014.g. jasna, a u kojoj je navedeno da su u Vukovaru još svježe ratne rane te se mora uvažavati i volja većinskog stanovništva, te da se mora zaustaviti nasilno uvođenje dvojezičnosti - sudski progon se nastavlja. Prema navedenom, i novoizabrana vlast oglušila se na odluku Ustavnog suda, te nije učinila ništa kako bi se zaustavila bjesomučna pravosudna hajka protiv volje naroda i najtežih stradalnika Domovinskog rata. Pozivamo Vas da svojim prisustvom popratite i ovo sudsko ročište koje je zakazano za 10:30 sati. Obzirom na iznošenje dokaznog materijala tužitelja i saslušanja svjedoka Marijana Živkovića (?!) završetak istog se očekuje između 11.30 i  12:00 sati. Tuženik predviđa iznošenje svoje obrane izreći javno prije početka samog ročišta ispred zgrade Općinskog suda u Vukovaru. Odjel medijskih odnosa i službene korespodencije SOHV

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.