Sumnja u koronavirus: Dvije osobe u izolaciji u riječkom KBC-u zbog sumnjivih simptoma

23.02.2020. 10:14:00

Na Klinici za infektivne bolesti KBC-a Rijeka hospitalizirane su dvije osobe zbog sumnje na koronavirus.

Talijanski državljanin hospitaliziran je u subotu poslijepodne zbog respiratornih smetnji, baš kao i žena iz Rovinja koja je boravila u Italiji.

Obzirom na sumnjive simptome te prema uputama epidemiološke službe pacijenti su smješteni u izolaciju, javlja Vecernji list.

Iako nitko nije službeno spomenuo koronavirus, ravnateljica Klinike za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević” u Zagrebu Alemka Markotić potvrdila je za dnevnik.hr kako bi uzorci iz Rijeke, tijekom dana trebali stići u njihovu Kliniku kako bi se utvrdilo o kakvoj infekciji je riječ.

“U stalnom kontaktu smo s kolegama iz Rijeke i očekujemo da nam pošalju uzorke, kako bismo utvrdili o čemu je riječ”, rekla je ravnateljica Klinike.

Rezultati analize se očekuju tijekom dana.

Izvor: Narod.hr

Izvorni autor: ij/Foto:Getty Images

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.