SUMNJIV MOTIV Policija uhitila muškarca koji je s punim kanisterima benzina ušao u njujoršku katedralu

18.04.2019. 10:17:53

Tridesetsedmogodišnji muškarac u srijedu navečer ušao je u katedralu sv. Patricka u New Yorku s dva kanistera puna benzina, tekućinom za upaljače i upaljačima, rekla je policija. Muškarac je ušao u katedralu na Manhattanu oko 20 sati i sukobio se s čuvarima, rekla je njujorška policija. Kad se okrenuo da ode, benzin se prolio na pod, a čuvari su obavijestili policiju koja je stajala vani. Policajci su čovjeka nakon ispitivanja priveli, rekao je John Miller iz odjela njujorške policije za obavještajne i protuterorističke djelatnosti. "Čovjek koji ušeta u slavnu lokaciju poput katedrale sv. Patricka noseći preko četiri galona benzina, dvije boce zapaljive tekućine i upaljače, nešto je što izaziva ozbiljnu zabrinutost", rekao je Miller novinarima ispred katedrale. Upitan je li motiv terorizam, Miller je odgovorio da je "prerano da bi se to moglo utvrditi". Miller je primijetio da se incident dogodio dva dana nakon požara u kojemu je stradala pariška katedrala Notre-Dame. "To je indikator nečega što bi moglo biti vrlo sumnjivo", rekao je. Tri dominantno crnačke crkve u Louisiani izgorjele su između 26. ožujka i 4. travnja. Čovjek je policiji rekao da je išao prečicom kroz katedralu da od Pete avenije dođe do Avenije Madison je njegov kombi ostao bez goriva, dodao je Miller. Kad je policija provjerila vozilo, ustanovila je da nije bez goriva, na temelju čega je čovjek uhićen, rekao je Miller. "Poznat je policiji i istražujemo njegovu pozadinu", kazao je i dodao : "Ne znamo kako razmišlja, koji su mu motivi".

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.