Supruga osječkog suca iznosi svoju stranu priče: Najstrašnije je bilo vezanje za krevet

20.07.2013. 11:32:34

Supruga osječkog suca Ante Kvesića, Zdenka Kvesić, osumnjičena za obiteljsko nasilje, nakon mjesec dana izašla je iz Psihijatrijske bolnice Vrapče s prisilnog liječenja koje joj je odredio Prekršajni sud u Osijeku, te je izjavila:''Slobodna napokon. Sva su mi moja prava, i kao žene i kao majke i kao člana zajednice, zapravo dovedena u pitanje i grubo narušena''. - Vezanje za krevet bilo mi je prestrašno. Nisam se protivila, vidjela je i moja sestra da nisam pružala otpor - kazala je i dodala kako se nada da to nije uobičajen način pristupanja pacijentima u bolnici.Dalje je poručila: ''Supruga ministra Ostojića mi je rekla da je ona propatila ono što sam ja prošla u posljednjih mjesec dana, da bi sebi postavila takvu dijagnozu''. Ministar Ostojić je danas kazao da je nadzor napravljen u obje bolnice u kojoj je bila sučeva supruga. Nakon ove bitke za izlazak s prisilnog liječenja supruzi suca Kvesića sada predstoji i bitka za razvrgnuće braka. Objavljeno je kako  je Z. K. na sud privedena nakon što je tijekom jedne obiteljske svađe navodno ošamarila 21-godišnjeg sina. Na osječku psihijatriju doveli su je policajci, a tamo se morala svući do gola, i to pred policajcima i medicinskom sestrom. Takav su tretman osudile sve relevantne udruge koje se bave zaštitom ljudskih prava. Foto: sc Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.