Sutra se nastavlja suđenje braniteljima za skidanje ćirilićnih ploča

02.12.2014. 17:09:14

Sutra, 3. prosinca 2014. u Općinskom sudu u Vukkovaru nastavlja se suđenjebraniteljia koji su 2013. skidali ćirilične natpise s pročelja zgrada u Vukovaru. Početak je u 9:00 sati. Detalji koji proces čine vrlo zanimljivim: -- Ustavni sud RH je u svojoj odluci jasno naglasio da se članak 8 UZoPNM ima čitati tako da se uvažavaju potrebe, pogledi i stavovi kako manjina tako i većinskog naroda. Iz toga proizilazi da ploče nisu smjele biti postavljene do dogovora lokalne zajednice o prijeporu, a danas se sudi onima koji su uklonili protupravno postavljene predmete. -- SOHV je 17.rujna 2013. uspio prikupiti 52 potpisa i tako prijepor postaviti u institucionalni okvir. Na žalost, vladajuća vrhuška je pet puta točku pogurala na kraj dnevnog reda i tako svima pokazala da je zaklinjanje u dijalog i institucionalni put rješavanja problema samo jeftina varka za mase.   Stožer za obranu Hrvatskog Vukovara ------------------------------------------------------------------------ Očito je kako ova Vlada ne poštiva niti odluku Ustavnog suda, a još manje osjećaje hrvatskih branitelja, svih žrtava četničke agresije i ogromne većine hrvatskog naroda. Silom nametnuta ćirilica u Vukovaru, mjestu koje je za sve  nas od posebnog značaja, trajni je podsjetnik na sve što su nam četnici i jugovojska uradili, te suprotno onome što govore vladajući, te će ploče uvijek biti izvor negativnih emocija, a nikako neće voditi prema nekom pomirenju. Suditi braniteljima koji su se borili protiv četnika i sile projektila obilježenim istim tim ćirilićnim pismom kojeg nam sada silom nameću jasan je pokazatelj odnosa aktualne vlade prema hrvatskim braniteljima i hrvatskom narodu. Hrvatskoj nije potrebna antihrvatska vlada koja kažnjava one koji su stvorili državu kojom, na žalost, vladaju. Izvorni članak možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.