Suverenisti osudili izjavu Brnabić, traže reakciju Ministarstva vanjskih poslova

31.05.2022. 14:56:00

ZAGREB, 31. svibnja 2022. (Hina) - Stranka Hrvatski suverenisti najoštrije je u utorak osudila izjavu predsjednice srbijanske vlade Ane Brnabić u kojoj je optužila Hrvate da su etnički očistili Hrvatsku te traže brzu reakciju Ministarstva vanjskih poslova i povlačenje hrvatskog veleposlanika iz Srbije.

"Ovakve izjave samo potvrđuju da službeni Beograd ima dijametralno suprotni pogled na stvaranje hrvatske države i na Domovinski rat te po tko zna koji put želi izjednačiti žrtvu i agresora", ocijenio je predsjednik stranke Marijan Pavliček.

"Ovim putem želimo podsjetiti Anu Brnabić da upravo u toj  tzv. etnički čistoj Hrvatskoj sjedi potpredsjednica Vlade iz srpske nacionalne manjine kao i tri zajamčena saborska zastupnika", ističe se u priopćenju.

Suverenisti poručuju Brnabić da "prvo realno sagleda situaciju u vlastitom dvorištu jer je upravo na području Republike Srbije broj Hrvata u zadnjih 30 godina prepolovljen sa nekadašnjih 105 tisuća na trenutnih 57 tisuća". Također navode kako se" radi o državi u kojoj rata nije bilo te u kojoj Hrvati nisu dizali balvan revolucije počekom 90-ih i tražili odcjepljenje ili pak pripajanje Hrvatskoj".

Traže hitnu reakciju hrvatskog Ministarstva vanjskih i europskih poslova na izjave premijerke Srbije, uručivanje službene prosvjedne note i  povlačenje hrvatskog veleposlanika iz Beograda na konzultacije.

 (Hina)

Izvor: Hina.hr

Izvorni autor: HINA/Foto: Hina

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.