Sva sreća pa Rudanicu više nitko ne doživljava: 'Uživala sam u Srbiji koja ima fašizam, ali i Gospođu ministarku. Hrvatska ima samo fašizam!'

14.12.2013. 11:47:41

"Uživala sam u Srbiji i nekoliko dana bila sretna. Oni žive u lopovskoj zemlji, i kod njih fažizam kuca na vrata, ali imaju Gospođu ministarku. Mi ovdje… Mi imamo samo fašizam", zaključila je ova, da se ne uvrijedi, hrvatska književnica.

Vedrana Rudan za koju se nije pročulo zbog britkog, nego prostačkog jezika, doputovala je iz Srbije i odlučila oduševljenje podijeliti s čitateljima svog bloga. Hrvatima se, očito, više niti ne obraća jer je shvatila da baš i ne prate njen "rad" kojim uglavnom ponižava svoju zemlju koju ipak nikako da napusti, svoje sugrađane, a ponajprije – samu sebe.

Da je Rudanici mjesto "tamo daleko" ne skriva ni ona sama, pa kaže:

"Vidjela sam Novi Sad, sad mogu umrijeti. Ne biste vjerovali koliko je ljudi došlo slušati što ću reći. Koji suludi osjećaj. Do suza sam bila dirnuta pažnjom mojih novosadskih domaćina. A nisam smjela plakati da ne bih pokvarila imidž. U Novom Sadu sam se smijala, bila sretna i još sam u hotelskom kupatilu plakala, da me muž ne vidi. Ah! Da li me Novi Sad promijenio, baš promijenio? Jest. Tamo sam se zaklela da nikad, nikad, nikad i nikad neću otići u svoj rodni grad Opatiju, ako me ikad pozovu i tamo održati promociju. Nikad! Opatijci će mi poručiti da me ionako neće zvati, ali tko ih jebe. Ako me pozovu, kad dobijem Nobelovu nagradu, NEĆU DOĆI!", gotovo je patetična Vedrana Rudan.

Skočila je Vedrana i do Beograda u kojem je pogledala predstavu "Gospođa ministarka", a o čemu izvještava s jednakim entuzijazmom:

"Kartu sam dobila preko debele i predebele veze. Koji doživljaj! Prvi put nakon sto godina u Beogradu su osvanuli tapkaroši. Tapkaroši? To su dileri koji žive od kulture, ne od heroina. Unose se stolice, publika sjedi i na podu…", raznježena je Rudan, a onda se s gorčinom prisjeća užasne zemlje u kojoj živi i rezimira:

"Uživala sam u Srbiji i nekoliko dana bila sretna. Oni žive u lopovskoj zemlji, i kod njih fažizam kuca na vrata, ali imaju Gospođu ministarku. Mi ovdje… Mi imamo samo fašizam", zaključila je ova, da se ne uvrijedi, hrvatska književnica.

Iako je "opeglala" svoju rodnu Opatiju, u prethodnom tekstu na njenom blogu je hvali ponukana rezultatima referenduma:

"Rodila sam se u Opatiji, 64,56% PROTIV. Mladost sam provela u Mošćeničkoj Dragi, 63,55% PROTIV. Živim u Rijeci, 59,3% PROTIV. Istra je PROTIV. Da bar možemo dignuti granicu. Opasati se žicom. Izbaciti iz našeg kraja sve manipulatore, krvopije i mrzitelje normalnih ljudi, a primiti u svoj kraj one koji misle poput nas. Neka obožavatelji Hitlera šeću samo svojim sokakom i svršavaju urlajući: 'Sieg Heil!'

Možda se Vedrana Rudan ne bi trebala zamarati dizanjem dizanjem granice i postavljanjem žice. Jednostavnije joj je da ode u Srbiju.

Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.