Svađa i naguravanje na cilju Maratona lađa: Pet privedenih

11.08.2013. 09:43:15

Uručenjem priznanja pobjednicima sinoć je u Pločama završen 16. maraton lađa kojeg je organizirala Udruga lađara Neretve.
Natjecala se 41 posada u tradicionalnim izvornim neretvanskim lađama na veslačkoj stazi dugoj 22 tisuće i 580 metara od Metkovića do Ploča. Pobjednicima iz Komina, posadi 'Gusari', zlatnu medalju te veliki prijelazni štit kneza Domagoja i mali štit kneza Domagoja u trajno vlasništvo, uručio je predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko. Ovo je petu godinu za redom da je posada 'Gusari' iz Komina pobjednik Maratona lađa. Leko je prigodom uručivanja priznanja pobjedničkoj posadi istaknuo kako je Maraton lađa 'dokaz da znamo otkuda smo i kuda vozimo'. 'Znamo da moramo biti uporni, uigrani i korektni jedni prema drugima', rekao je Leko. Dodao je kako je poruka Maratona lađa da se isplati solidarnost, uigranost, treniranost i vježbanje. 'Poruka s Maratona lađa je za cijelu Hrvatsku: vježbajte, radite budite solidarni među sobom', kazao je Lako nakon što je uručio priznanja pobjedničkoj posadi. Policija privela pet osoba Policija u Pločama privela je pet osoba u policijsku postaju nakon završetka 16. maratona lađa, doznaje se u Dubrovačko-neretvanskoj policijskoj upravi. Policija je zbog narušavanja reda i mira privela pet osoba i nad njima je u tijeku kriminalistička obrada, rekla je glasnogovornica dubrovačko-neretvanske Policijske uprave Marija Gjenero, ne iznoseći detalje. Neslužbeno se doznaje da su se veslači Stabline i Baćine potukli za vrijeme natjecanja veslima, a nastavili su s naguravanjem i nakon izlaska na obalu. (Hina) Izvornu vijest možete pogledati OVDJE [slideshow_deploy id='10559']

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.