Svađa troje predsjednika otjerala je još ponekog Hrvata

31.05.2018. 17:47:12

Zašto predsjednici uopće smatraju da njihovo brušenje ega treba biti vijest dana? Eskalacija svađe i razmjena izjava poput “lažeš”, “ne, ti lažeš” između troje hrvatskih predsjednika – premijera i predsjednika Sabora, a na drugoj strani predsjednice države – znak je kaotične situacije i u državnom vrhu. Javnost je u šoku i može samo pratiti kako najodgovorniji politički likovi – a pritom i diplomati – izbacuju jedan drugoga iz takta. Povod za svađu sporenje je o održavanju ili neodržavanju zajedničke sjednice Vlade o demografskoj katastrofi, no uzroci su dublji i izgledno osobni. Upravo to da zbog osobne netrpeljivosti, karijera i političkih ambicija naši predsjednici ne mogu kontrolirati svoje javne postupke zabrinjava jer govori da im nije najvažniji zadatak “ponizno” služenje stanovnicima Hrvatske. Osim toga, naši su predsjednici i glumci jer još prošlog tjedna premijer se na saboru HDZ-a hvalio kako tri glavne funkcije u zemlji drže HDZ-ovi kadrovi. Taj argument trebao je sugerirati snagu HDZ-a, no trenutačno njih troje ne izgledaju kao da potječu iz iste stranke. Ovo što sada izvode čista je antireklama za tu stranku. Osim toga, zašto predsjednici uopće i smatraju da je njihovo međusobno brušenje ega zaslužilo biti vijest dana? Umjesto njihovih konkretnih poteza u rješavanju problema stanovništva, kojeg je baš briga tko je u pravu oko sazivanja tzv. zajedničke sjednice Vlade. Realno pak, odbijanjem gostoprimstva Kolindi Grabar-Kitarović, Andrej Plenković, uz pomoć Gordana Jandrokovića, zabilježit će negativne poene već i zato što u borbi dva muškarca i jedne žene unaprijed gube, a pogotovu ako je ona u anketama popularnija. Lako je, međutim, razumjeti i Plenkovića jer ga ionako optužuju da ne zna dobro upravljati ni strankom ni Vladom, a sada bi još trebao to i sam potvrditi tako da dopusti “šefici” da mu vodi sjednicu Vlade. Predsjednica pak reagira kao da se ne mora brinuti hoće li je HDZ poduprijeti u izborima za drugi mandat. Baš kaotično, a što je najgore, ovakva svađa unutar državnog vrha ustvari je “antidemografska” mjera jer je iz zemlje otjerala još ponekog Hrvata. Davor Ivanković / Večernji list  

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.