Sve banke Zorana Milanovića

12.10.2013. 14:17:29

Slučajno ili ne, svaka banka koja dođe u priliku poslovati sa premijerom Zoranom Milanovićem odjednom dobije zamah na hrvatskom tržištu. Premijer valjda zrači nekom prosvijećenom poslovnom energijom koja je zahvatila samo one banke koje su mu bile najbliže. Nakon dugo godina, još od predratnog vremena, na hrvatskom tržištu pojavit će se i Ljubljanska banka, ovaj put kao Nova ljubljanska banka. Sve hrvatske vlade, od devedesetih naovamo, nisu uspjele riješiti spor sa Slovencima i problem Ljubljanske banke tj. povrata stare devizne štednje hrvatskih građana koju su Slovenci praktički opljačkali, sve dok se nije pojavio Zoki. Kako je riješen problem Ljubljanske banke vidjet će se uskoro, a ekonomski stručnjaci već sada upozoravaju kako se radi o pljački stoljeća hrvatskih građana i države. Dogovor oko stare devizne štednje bio je preduvjet za ulazak NLB na hrvatsko bankarsko tržište, a sada, nakon postignutog dogovora, vrata su im širom otvorena. Zlobnici bi kazali kažu kako je premijera u iskrenost i poštenje NLB-a uvjerio brat. Naime, premijerov brat je još 2007. od NLB-a, dakle u vrijeme kada je slovensko-hrvatski spor bio na vrhuncu, a vođa oporbe Zoran Milanović, pripremao se za preuzimanje države, dobio kredit u iznosu od 3,25 milijuna eura od kojeg do početka mandata svog brata nije otplatio ni centa. Pa kako onda ne pružiti ruku i sklopiti đžentlmenski dogovor s jednom tako poštenom bankom kao što je Ljubljanska banka, ništa ne traže, a sve daju. Dobro, traže od države, ali Milanovići s njima imaju itekako dobra iskustva, a priznat će te-ipak je premijerovo iskustvo najvažnije iskustvo! Ah ta Hrvatska, sigurno govore u bankarskim krugovima, da je još samo jedna ovakva zemlja na svijetu gdje bi nam bio kraj. Pozitivna iskustva sa premijerom Milanovićem ima i Erste banka. Da, da još jedna austrijska banka, valjda je slijedila trag Hypo banke. Spomenuta banka imala je čast stambeno zbrinuti premijera, odnosno osigurati mu 298 tisuća eura kredita za stan. Kredit je odobren, priznat će i u Erste banci po dosta povoljnijim uvjetima. Tako je premijer dobio kredit po uvjetima o kojima ostali građani mogu samo sanjati. A di neće Bože moj, pa on je ipak premijer. Odmah po udomljavanju premijera krenulo je i Erste banci, kao i Ljubljanskoj u prethodnom primjeru. Tako je na natječaju za izbor konzultanta koji bi trebao pripremiti koncesiju za Hrvatske autoceste Erste banka tukla divove poput Goldman Sachsa i J. P. Morgana. No tu nije bio kraj, sada se već jasno nazire kako će se Erste banka u rasprodaji ostataka državne imovine sasvim sigurno dokopati Hrvatske poštanske banke. Ako netko slučajno zna kod koje je banke i premijer digao kredit za kupnju osobnog automobila, molim da to javno ne iznosi. Jer tko zna što ćemo još saznati, a pitanje je imamo li snage više nijemo promatrati Željko Primorac/HRsvijet Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.