Sve više općinskih, gradskih i županijskih organizacija HSP AS napušta brod koji tone – primjer Zadra i Dubrovnika

15.07.2016. 08:27:25

  hsp-as-zupa-dubrovacka-070215-555x370 U srijedu, dana 13.07. 2016. godine, podružnica HSP AS Župa Dubrovačka na sjednici izvršnog odbora, jednoglasno je donijela odluku o napuštanju stranke. Razlog ovakvoj odluci je neslaganje sa politikom, koju već više mjeseci, provodi kako vrh stranke tako i čelništvo stranke u županiji. Izvršni odbor nakon provedene rasprave usuglasio se da vrh stranke svojim političkim djelovanjem, koje je daleko od nauka Dr. Ante Starčevića i Demokršćanskih načela, nanosi direktnu štetu domoljubnoj koaliciji i desnici u cijelosti. Župski Starčevićanci osnovat će novu političku stranku na demokršćanskim načelima, zajedno sa onim političkim snagama u Republici Hrvatskoj, koji su spremni uhvatiti se u koštac sa nagomilanim problemima koje tišti hrvatsko društvo u cjelini.. Nova politička stranka osnovat će se u Zadru, zajedno sa tamošnjim županijskim vodstvom koji su ovaj iskorak već ranije napravili. Cilj je,mlade političke opcije, okupiti obrazovane i elokventne ljude koji su spremni radom i odricanjem dovesti do procesa koji će pokrenuti stvarne promjenu u Hrvatskom društvu. Ovaj dopis možemo ujedno shvatiti i kao javni poziv svim pojedincima, udrugama i aktualnim članovima iz redova HSP AS da pojedinačno, svatko za sebe, preispitaju svoju savjest u pogledu rušenja ugleda, otuđivanja i dekadencije stranke, demokratičnosti i transparentnosti stranke, nesposobnosti i hireva tzv. užeg vodstva stranke, zastupanju tuđih interesnih sfera (npr. slučaj Ane Karamarko), nepovratnog gubljenja svojeg „JA“ i brojnih drugih hireva u režiji jednog ili dvojice predstavnika stranke. Osim općeg poziva na presipitivanje vlastite savjesti, također pozivamo na razboritost i odlučnost u vođenju šire društvene zajednice i države u cjelini, jer svojim djelovanjem i istupom imamo mogućnost činiti itekako potrebne promjene u našem društvu. U protivnom, HSP AS ostaje filijala i trbuhozborac HDZ-a i drugih interesnih sfera, kao i utopističko lovište na povijesne teme, „neokomuniste i antihrvate“ dok nam mladost emigrira diljem svijeta i građani kopaju po kontenerima kako bi preživjeli svu surovost hrvatske zbilje. Najjača i najveća podružnica HSP AS u državi, donedavna podružnica HSP AS Grada Zadra i Zadarske županije, koja predstavlja najveći broj članstva, općinskih, gradskih i županijskih vijećnika, članova brojnih odbora i izvršnih funkcija su svjesni društvene, političke i gospodarske situacije u kojoj se građani RH nalaze, stoga smo složno i jednoglasno nakon niza krugova sastanaka i konzulatacija odlučili napustiti brod koji je počeo bespovratno plutati i lutati bespućima pod vodstvom kapetana broda „Ćorića i njegova šegrta Tepeša“, nepovratno izgubivši orijentir i dodir sa stvarnosti. Nakon toliko nanešene štete brodu „HSP AS“ nije bilo drugog izbora nego izgraditi sigurniji i dugovječniji brod koji će ploviti u bolju i sretniju budućnost već ove subote, na osnivačkoj skupštini u hotelu Kolovare u Zadru, s početkom u 10 sati.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.