Svečana prisega ročnika vrhunskih sportaša

24.01.2019. 12:10:21

U Središtu za temeljnu obuku Zapovjedništva za obuku i doktrinu “Fran Krsto Frankopan” Hrvatske kopnene vojske u vojarni “123. brigade HV” u Požegi u utorak održana je svečana prisega 6. naraštaja ročnika vrhunskih sportaša na dragovoljnom vojnom osposobljavanju, priopćio je MORH Svečanoj prisezi pristupilo je 11 ročnika vrhunskih sportaša, od kojih su dvije ročnice: Lovre Brečić, Iva Radoš i Kristina Tomić (taekwondo), Dominik Družeta (judo), Toni Filipi i Marko Milun (boks), Ivan Huklek i Ivan Lizatović (hrvanje), Miran Maričić (streljaštvo), Ivan Kvesić (karate) i Robert Seligman (gimnastika). Svečanosti su nazočili izaslanik zapovjednika ZOD-a brigadir Slobodan Krstić i zapovjednik Središta za temeljnu obuku brigadir Milan Čorak. Izaslanik zapovjednika ZOD-a brigadir Slobodan Krstić čestitao je ročnicima vrhunskim sportašima na dragovoljnom vojnom osposobljavanju na položenoj svečanoj prisezi zaželjevši im puno uspjeha u vojnoj karijeri u OS RH, kao i na sportskim natjecanjima, te da ponosno predstavljaju Republiku Hrvatsku i Oružane snage RH na natjecanjima širom svijeta. U ime svih vrhunskih sportaša na podršci tijekom dragovoljnog vojnog osposobljavanja zahvalila se članica hrvatske taekwondo reprezentacije Iva Radoš, koja je od značajnijih sportskih rezultata izdvojila dvostruku medalju Europe, broncu s europskog prvenstva te broncu sa svjetskog prvenstva. Naglasila je kako će joj u sjećanju najviše ostati odlična ekipa s kojom je uspješno završila obuku, kao i instruktori i zapovjednici koji su im prenosili vojnička znanja. “Dolazak na dragovoljno vojno osposobljavanje za mene je jedno prekrasno iskustvo koje ću pamtiti do kraja života”, poručila je Iva te je pozvala sve zainteresirane da se prijave na dragovoljno vojno osposobljavanje. Obuka 6. naraštaja vrhunskih sportaša na dragovoljnom vojnom osposobljavanju započela je 14. siječnja 2019. godine. Po uspješnom odsluženju dragovoljnog vojnog osposobljavanja, vrhunski sportaši i sportašice će s Ministarstvom obrane potpisati ugovor o ugovornoj pričuvi. Ministarstvo obrane RH s vrhunskim sportašima sklapa ugovor o službi u pričuvnom sastavu OSRH na prijedlog Hrvatskog olimpijskog odbora, a temeljem Sporazuma o suradnji, unapređenju i razvoju sporta u Republici Hrvatskoj.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.