Svečani ispraćaj 4. hrvatskog kontingenta u NATO-vu misiju u Poljskoj

19.04.2019. 13:30:52

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević ispratio je u petak u bjelovarskoj vojarni Bilogora pripadnike četvrtog kontingenta Oružanih snaga RH na misiju ojačanja prednje prisutnosti NATO-a u Poljskoj, usmjerenu podizanju sigurnosti građana kroz jedinstvo, sposobnost i spremnost na obranu integriteta i suvereniteta granica. Četvrti hrvatski kontingent (HRVCON) djelovat će u sklopu američke Borbene skupine, uključuje 80 pripadnika Topničko-raketne pukovnije Hrvatske kopnene vojske, a na istočnu granicu NATO saveza bit će raspoređeni idućih šest mjeseci.

Zapovjednik 4. HRVCON-a je bojnik Predrag Srđenović.

Ministar Krstičević zahvalio je vojnicima što su, umjesto da budu sa svojim obiteljima, spremni biti solidarni s poljskim narodom. "Hvala i obiteljima koje pružaju potporu, jer bez potpore obitelji nema jakog vojnika, uspješnog u izvršenju zadaća", poručio je i podsjetio da će Hrvatska ove godine proslaviti desetu obljetnicu ulaska u NATO savez. Na svečanom ispraćaju četvrtog kontingenta Oružanih snaga RH bili su i predstavnici lokalne i regionalne samouprave, saborski zastupnici te načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske, general zbora Mirko Šundov, zapovjednik Hrvatske kopnene vojske Siniša Jurković i ministrov savjetnik Božo Kožul.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.