Svečanim postrojem obilježili dan svog zaštitnika Sv. Mihovila

25.09.2013. 18:54:17

U sklopu proslave Dana policije i njihova zaštitnika sv. Mihovila načelnik Policijske uprave zadarske Neven Paškalin sa svojim suradnicima, na gradskom groblju u Zadru, u spomen na poginule policajce i branitelje, položio je vijenac kod središnjeg križa. Vijence će položiti i članovi obitelji poginulih policajaca te predstavnici županije, Grada Zadra, vojske i braniteljskih udruga. Naknadno je u Policijskom centru Franko Lisica u Zadru održan svečani postroj policijskih službenika i središnja proslava. “Povodom proslave Dana policije, cijeli ovaj tjedan policija je, kroz Dane otvorenih vrata, organizirala posjet djece predškolske dobi našem centru, gdje će se naši najmlađi sugrađani moći upoznati s policijskim službenicima, njihovom opremom i vozilima te vidjeti najzanimljivije detalje iz policijskog posla”, kazao je glasnogovornik PU zadarske Elis Žodan. Na svečanom postroju bili su mnogi uzvanici među kojima gradonačelnik Božidar Kalemta sa suradnicima, dožupan Rudolf Dvorski sa suradnicima, predstavnici Ministarstva unutarnjih poslova, brojni zadarski političari, predsjednici sudstva i državnog odvjetništva, načelnici općina, časnici vojske, nadbiskup Puljić te velečasni Zlatko Sudac. - Posao policajca je težak i častan. Svi pripadnici policije, od temeljne, kriminalističke, granične, interventne, pa do prometne, danonoćno bdiju nad sigurnošću naših građana i brojnih gostiju koji s punim pravom očekuju od nas da se osijećaju sigurno u svojim domovima. Postigli smo znatno bolje rezultate od prošlogodišnjih. Broj osoba s poginulim osobama smanjen je za 300 posto, a otkrivenost kaznenih dijela bolja je za 43 posto u odnosu na prošlu godinu – kazao je načelnik Neven Paškalin dodavši kako bez kvalitetne suradnje sa ostalim institucijama lokalne uprave i samouprave njihovo djelovanje nije i ne može biti dovoljno kvalitetno. Odlikovanja su dobili policijski službenici Mladen Oguić iz PP Pag, Tihomir Žilić iz PP Benkovac, a dobitnica priznanja MUP-a je službenica PP Obrovac Ivana Nekić. Promaknuti u više zvanje glavnog policijskog inspektora je uručeno Juri Vojkoviću kao i Milanu Gulanu. Nakon svečanosti održana je i policijska vježba Specijalne postrojbe tijekom koje su posjetiteljima demonstrirali kako u brzom roku savladavaju kriminalce. Izvorni vijest možete pogledati ovdje

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.