Svečanost proslave 25 godina od osnivanja Jedinice specijalne policije Jastrebovi PU Šibenik

17.09.2015. 15:30:28

Vijence su pred kapelicom Marinka Karduma položili predstavnici braniteljskih udruga, vodstvo Policijske uprave Šibensko-kninske, Šibensko-kninske županije, Gradova Šibenika i Vodica te brojni drugi. Na mjestu stradavanja Marinka Karduma na šibenskom mostu prije 24 godine, jutros su položeni vijenci i zapaljene svijeće u znak sjećanja na sve poginule branitelje. Marinko Kardum, je kao pripadnik Posebne jedinice policije PU Šibenske-kninske poginuo 17.rujna braneći Šibenik i Vodice. - Marinko Kardum je junak Domovinskog rata koji je obilježio svih nas i borbu za slobodnu i demokratsku Hrvatsku kao i svi naši suborci koji su dali život za Domovinu. Ako se junaštvo mjeri po tome kako se brani svoja zemljaonda je Marinko Kardum zaslužio da jednog dana i službeno bude junak Domovinskog rata – rekao je Ivica Ajduković Jastreb, ratni zapovjednik šibenske specijalne policije. Ajduković danas nije želio komentirati činjenicu da je Marinkov ubojica, bivši poručnik JNA Ivica Jelušić, na slobodi te da čak traži odštetu od hrvatske države zbog povrede prava na slobodu od 863 tisuće kuna. Zbog toga su prije nekoliko mjeseci branitelji prosvjedovali na šibenskom mostu i pozvali pripadnike vojske bivše države koji su iz tenka ranili Marinka da svjedoče o ubojstvu koje je, potom počinio njihov zapovjednik, ŠibenikIN. Pred kapelicom na mostu bili su i predsjednik udruge 100-postotnih ratnih vojnih invalida Đuro Glogoški i Josip Klemm, vođe prosvjednika iz Savske koji su nedavno najavili utrku branitelja za Hrvatski sabor. Očito je da se bliže izbori jer ni jedan ni drugi, lani primjerice, a ni preklani, nisu bili na mostu. 1   2   3   4   5   6   7

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.