Svečanost zbog povratka vojnika iz 2. HRVCON-a u Hrvatsku

15.11.2018. 12:22:01

U bjelovarskoj vojarni Bilogora u četvrtak je održana svečanost povodom povratka vojnika iz drugog hrvatskog kontigenta (2. HRVCON) iz misije ojačane prednje prisutnosti u Poljskoj, gdje sudjeluju zajedno s NATO partnerima iz SAD-a, Velike Britanije te Rumunjske. Svečanosti su, osim vojnika i članova njihovih obitelji, nazočili zapovjednik hrvatske kopnene vojske Siniša Jurković, zapovjednik 2. HRVCON-a Dario Bilješković, vojni izaslanici SAD-a i Poljske te predstavnici Bjelovarsko-bilogorske županije, Grada Bjelovara i MUP-a. Zapovjednik Bilješković ustvrdio je kako je Hrvatska vojska ponovno pokazala visoku razinu profesionalnosti, pri čemu su pripadnici 2. HRVCON-a tijekom proteklih šest mjeseci izvršili svoju glavnu zadaću u sklopu aktivnosti prednje ojačanje prisutnosti NATO-a u Poljskoj. Zahvaljujući iskustvima stečenim u ovoj misiji porasla je borbena spremnost, a iskustva stečena u Poljskoj poslužit će za boljitak Hrvatske vojske, naglasio je. Koncept ojačane prednje prisutnosti usmjeren je na podizanje sigurnosti građana u istočnom dijelu NATO-a, a sudjelovanjem borbenih jedinica u aktivnostima ojačane prednje prisutnosti članice NATO-a dokazuju jedinstvo, sposobnost i spremnost za obranu integriteta i suvereniteta granica. Ujedno su, kažu u MORH-u, potvrda svim članicama kako se mogu pouzdati da će NATO izvršiti svoju temeljnu zadaću - kolektivnu obranu svih zemalja članica od mogućih prijetnji. Inače, prije nešto manje od mjesec dana na istu misiju u Poljsku ispraćen je 3. hrvatski kontingent.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.