Šveđani presreli četiri ruska borbena aviona iznad Baltičkog mora

24.03.2015. 15:44:37

Švedska je izvijestila da su presreli dva ruska bombardera Backfire koje su pratila dva borbena aviona Flanker. Švedski borbeni avioni presreli su četiri ruska vojna aviona s isključenim transponderima u međunarodnom zračnom prostoru nad Baltičkim morem, izvijestila je Švedska vojska, piše Reuters. Švedska je izvijestila da su presreli dva ruska bombardera Backfire koje su pratila dva borbena aviona Flanker. "Pojačana aktivnost u susjedstvu" "Razina prijetnje Švedskoj nije se povećala, ali švedske oružane snage prate... pojačanu aktivnost u našem susjedstvu", stoji u priopćenju Švedske vojske. Transponderi su komunikacijski uređaji koji omogućuju lakše lociranje aviona. Odnosi na najnižoj razini od Hladnog rata Odnosi između zapadnih država i Rusije su na najnižoj razini od kraja Hladnog rata zbog ruske uloge u ukrajinskom sukobu i pripojenja Krima, a "ulje na vatru" dolijeva i povećana aktivnost Rusa na Baltiku.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.