Šveps: 'Zaposleni branitelji tražili su zaštitu dok prosvjeduju, ali je izostala'

06.11.2014. 13:27:51

Desetak hrvatskih branitelja, radnika HŽ Carga, koji su nedavno završili na cesti, osobno je sudjelovalo u prosvjedu u Savskoj 66, što bi Fred Matić trebao znati, piše Šveps Savez udruga branitelja radnika RH reagirao je na izjavu ministra Predraga Matića objavljenu u jučerašnjem Večernjem listu, u tekstu naslova teksta "Matić: Ne pada mi napamet da molim Gotovinu da posreduje“ koji donosimo u cijelosti. "U navedenom tekstu Predrag Matić između ostalog izjavljuje: '...ja tamo nisam vidio ni jednog od 30 tisuća nezaposlenih branitelja, a još manje jednog od 400 tisuća hrvatskih branitelja koji rade i koji svakog trenutka mogu izgubiti posao.' Savez udruga branitelja radnika Republike Hrvatske aktivno sudjeluje u prosvjedu u Savskoj cesti 66 u Zagrebu i daje punu podršku prosvjednicima. Zaposleni branitelji kojima je ugrožen status te svakog trenutka mogu izgubiti svoje radno mjesto niti ne mogu konstantno sudjelovati u prosvjedu jer bi tako još više ugrozili svoj status u poduzećima u kojima su zaposleni. U prosvjedu sudjeluju u svoje slobodno vrijeme. Zaposleni branitelji radnici tražili su zakonsku zaštitu, no ona je od strane vladajućih izostala. Nezaposleni branitelji ili oni koji su nedavno dobili otkaz, među kojima je i 56 branitelja iz HŽ Cargo d.o.o., kao što su na primjer Roko Serdarušić iz Zadra, otac šestero djece i Ante Vučić iz Ploča, otac četvero djece, nemaju financijskih mogućnosti da dođu na prosvjed, no dali su svesrdnu podršku svim HRVI i braniteljima koji sudjeluju u prosvjedu. Međutim, desetak hrvatskih branitelja, radnika HŽ Carga, koji su nedavno završili na cesti, osobno je sudjelovalo u prosvjedu u Savskoj 66, što bi Fred Matić trebao znati. Stoga smatramo izjavu Predraga Matića neprimjerenom i neistinitom, a ujedno smatramo da takvim svojim izjavama obmanjuje hrvatsku javnost i ponižava cjelokupnu braniteljsku populaciju koja se samo bori za svoja prava, a najprije za pravo na rad i dostojan život, kako njih samih tako i njihovih obitelji. Reakciju potpisuje predsjednik Saveza udruga branitelja radnika RH – Mirko Ljubičić Šveps. Izvorni članak možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.