Sveta misa zahvale povodom oslobađanja generala Ante Gotovine i Mladena Markača

15.11.2015. 19:30:58

U ponedjeljak 16. studenog 2015. godine s početkom u 18 sati pomoćni biskup zagrebački mons. Ivan Šaško predvoditi će u Euharistijsko slavlje u Zagrebačkoj katedrali. Sveta misa zahvalnica održava se povodom treće obljetnice oslobođenja hrvatskih generala Ante Gotovine i Mladena Markača. Bdjela je i molila tada cijela Hrvatska, ona domovinska i ona iseljena, za dva heroja koji su branili svoj dom, obitelj i domovinu. Zajedno smo molili i izmolili pobjedu istine i pravde. Oslobođenjem naših generala, međunarodna zajednica konačno je priznala jedinu istinu kako je VRO „Oluja“ oslobodilačka akcija kojom smo oslobodili okupirane dijelove Hrvatske. Hrvatski branitelji kroz cijelo ovo razdoblje podnose najteži teret pokazujući snagu, odlučnost i ljubav prema domovini, ali i dokazujući snagu molitve i poniznosti pred Bogom. Jer jedino pred Bogom smo klečali, molili i izmolili slobodu za naše generale i pobjedu Istine. Ponovno se okupljamo u zajedništvu zahvaliti i podsjetiti na snagu molitve prisjećajući se, ne mržnje neprijatelja, već žrtve branitelja, a ponajviše naših generala., jer mržnja najviše razara onoga koji mrzi. Laž iako ponekad na zemlji kraljuje, istina uvijek na koncu pobjeđuje. Kao pobjednici ne želimo gledati one koje smo pobijedili očima mržnje, nego žaljenja, i od srca moliti za njih da se pokaju. Uvijek, a osobito u bremenitim vremenima hrvatski narod okupljao se u crkvama i molitvom jačao vjeru, a tako je i danas. Zahvalni Bogu što su oslobođeni oni koji su najzaslužniji za slobodnu i demokratsku Hrvatsku, molimo također i za političare koji danas snose najveću odgovornost kako bi savjesno služili svom narodu i državi.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.