Svi na prosvjed protiv Istambulske konvencije 24. ožujka

21.03.2018. 20:09:40

Pozivamo Vas ove subote 24. ožujka na prosvjed „Hrvatska protiv Istanbulske konvencije“ u Zagrebu, u organizaciji udruge udovica Domovinskog rata i braniteljskih udruga. Prosvjed počinje u 11 sati na Trgu žrtava fašizma, odakle se kreće prema Trgu bana Jelačića, pa sve do Trga svetoga Marka kao konačnog odredišta 1) U četvrtak 15. ožujka 2018. na tiskovnoj konferenciji na Trgu sv. Marka u Zagrebu građanska inicijativa “Istina o Istanbulskoj” je izvijestila javnost da idemo na referendum! Kroz citate iz same Konvencije jasno smo pokazali da se pod plaštem zaštite žena od nasilja želi prokrijumčariti rodna ideologija. Ukazali smo i na to da bi Hrvatska trebala godišnje izdvojiti više od milijardu kuna proračunskog novca, od čega bi veliki dio išao lijevo-liberalnim udrugama iz Platforme 112 koje provode rodnu politiku! Priopćenje za javnost pročitajte ovdje. Pravno je najsigurnije referendumsku inicijativu provesti poslije ratifikacije u Hrvatskom saboru. 2) Na tiskovnoj konferenciji pozvali smo predsjednicu RH Kolindu Grabar-Kitarović da ona predloži pokretanje referenduma o Istanbulskoj konvenciji, s obzirom da ona ima mogućnost skraćivanja procedure te bi na taj način referendum mogao biti održan i prije same ratifikacije. Vjerujemo da predsjednica neće šutjeti o ovako važnoj temi. 3) Pozivamo Vas ove subote 24. ožujka na prosvjed „Hrvatska protiv Istanbulske konvencije“ u Zagrebu, u organizaciji udruge udovica Domovinskog rata i braniteljskih udruga. Prosvjed počinje u 11 sati na Trgu žrtava fašizma, odakle se kreće prema Trgu bana Jelačića, pa sve do Trga svetoga Marka kao konačnog odredišta. Skup završava oko 12.30. Većina političara grubo ignorira mišljenje većine građana o ovoj temi koja značajno vrijednosno određuje budućnost hrvatskog naroda – zato je vrijeme da građani dignu svoj glas! Dođite na skup kako bismo pokazali koliko nas ima! Ovu informaciju šaljemo svima vama iz cijele Hrvatske da, čak i ako je Vama osobno Zagreb predaleko, proširite ovu informaciju i potaknete što više ljudi na dolazak! Facebook stranica prosvjeda je ovdje. Danas 19. ožujka, na njegov blagdan, molimo zagovor sv. Josipa koji je, znakovito, zaštitnik obitelji, ali i zaštitnik hrvatskog naroda, i to odlukom Hrvatskog sabora još od 1687. godine! Srdačan pozdrav i vidimo se na skupu u subotu! Kristina Pavlović, prof. predsjednica udruge Glas roditelja za djecu – GROZD i koordinatorica građanske inicijative „Istina o Istanbulskoj“

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.