SVIJETU UOČI BLAGDANA PRIJETI NESTAŠICA! Provjerili smo kakvo je stanje u Hrvatskoj: Evo što poručuju iz vodećih trgovačkih lanaca

12.12.2021. 10:40:00

Prema pisanju uglednog Politica, Njemačka se ove godine susreće s nezapamćenim problemima u svojim opskrbim lancima, što dovodi do problema s isporukama koje bi mogle upropastiti Božić, a zatim i blagdane koji dolaze nakon njega. Manjak ključnih materijala i manji broj vozača kamiona doveli su u probleme ovo najveće europsko gospodarstvo koje se susreće s kaosom u opskrbom lancu.

Slijedom toga odlučili smo provjeriti što Hrvate očekuje uoči nadolazećih blagdana te kako su opremljeni najveći trgovački lanci koji posluju u našoj zemlji.

”Za sada nemamo nikakve najave o otkazivanju isporuka”, otkrivaju nam iz Kauflanda te objašnjavaju kako su s dobavljačima u svakodnevnom kontaktu. ”Ne očekujemo nestašice u bilo kojem obliku. Kaufland svojim kupcima uvijek nudi najveći izbor proizvoda s najboljim omjerom cijene i kvalitete”, zaključuju u ovom trgovačkom lancu.

Za sada bez poteškoća

Da za sada nisu imali poteškoća s opskrbom svojih trgovina, poručuju i iz Lidla

”S obzirom na to da se naša politika nabave temelji na izgradnji čvrstih i kvalitetnih odnosa s domaćim i inozemnim dobavljačima, ni u budućnosti ne očekujemo zastoje u opskrbi”, odgovaraju iz ovog poznatog trgovačkog lanca. Razloga za zabrinutost nemaju ni u Konzumu. 

Kako kažu, njihove prodavaonice i skladišta dobro su opremljeni te bez obzira na izazove na tržištu ne očekuju zastoje u opskrbnom lancu.

”Za sve naše kupce i partnere osigurali smo dovoljne količine proizvoda, kao i prigodan asortiman za božićne i novogodišnje blagdane. I u današnjim okolnostima poslovanja pokazuju se prednosti poslovanja unutar velikog sustava Fortenova grupe, od važne veze proizvodnih kompanija s maloprodajom i veleprodajom do cijelog niza aktivnosti na razini Grupe koje su nam olakšavale bavljenje našim biznisom i omogućile normalno funkcioniranje opskrbnog lanca”, zaključuju u svojem odgovoru iz Konzuma.

Iz svega navedenog vidljivo je kako Hrvati za sada nemaju razloga za zabrinutost. Omiljeni blagdanski proizvodi trebali bi vas dočekati na policama supermarketa kao i svih ranijih godina.

Izvor: Dnevno.hr

Izvorni autor: Iva Međugorac/Foto: Pixabay

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.