Svjedoci koje nitko ne sluša: 'Stanimirović je došao s Arkanom, za pojasom je imao pištolj!'

05.10.2013. 14:53:52

1_524c1eb893b10

Zapanjujuća je Stanimirovićeva odvažnost i prijetnja tužbom za klevete, obzirom na nemali broj svjedoka koji jako dobro pamte što je čelni čovjek SDSS-a činio u vrijeme Domovinskog rata." Imao je šarenu uniformu s nekom zmijom što je značilo da je liječnik. Za pojasom je imao pištolj", tvrdi jedan od svjedoka.

Cilj kaznene prijave koju su protiv predsjednika Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) Vojislava Stanimirovića podnijeli novinarka Karolina Vidović Krišto i povjesničar Josip Jurčević zbog kaznenih djela protiv čovječnosti i međunarodnoga prava - ratnih zločina, jest da se onemogući rad Vojislavu Stanimiroviću i SDSS-u u cjelini, kako bi se stranka onemogućila u jednakopravnom, Ustavom i zakonima zajamčenom djelovanju, zaključeno je neposredno nakon prijave na sjednici Glavnog odbora SDSS- a u Vukovaru.

Valja podsjetiti kako je Stanimirović tada za medije kazao:

"Do 1996. godine nitko me nije spominjao. Dok nije počela reintegracija. Protiv mene su već podnošene prijave, svaka je odbačena. Tri puta sam se dragovoljno javljao Državnom odvjetništvu, dva puta sam svjedočio. O tome je objavljeno i priopćenje na stranicama DORH-a. Angažirao sam odvjetnika Antu Nobila. Zastupat će me na sudu, ali i u postupcima za klevete koje namjeravam pokrenuti."

Zapanjujuća je Stanimirovićeva odvažnost i prijetnja tužbom za klevete, obzirom na nemali broj svjedoka koji jako dobro pamte što je čelni čovjek SDSS-a činio u vrijeme Domovinskog rata.

"Odobravao je sve što je Arkan rekao, poslije je došao s kapetanom Draganom!"

Osim policajca koji je svojedobno za naš portal ispričao kako je svojim očima za vrijeme masakra u Borovom selu vidio Stanimirovića, postoje i mnoga druga zapanjujuća svjedočanstva zbog kojih je gotovo nevjerojatna činjenica da do procesuiranja još nije došlo. Taj podatak i nije tako šokantan, ako se uzme u obzir da je policajac iz Borovog sela bio pozvan na tri svjedočenja za ratni zločin i na svaki njegov spomen Stanimirovićeva imena bivao naglo prekinut.

Još je zanimljivije da se u obzir ne uzimaju ni riječi člana Udruge hrvatskih logoraša Tomislava Hajdukovića koji se ne libi podijeliti s hrvatskom javnošću svoje svjedočanstvo:

"Kada su me iz Beograda vratili na daljsku tržnicu gdje je bio logor, zajedno su došli Vojislav Stanimirović i Željko Ražnatović Arkan. Imao je šarenu uniformu sa nekom zmijom što je značilo da je liječnik. Za pojasom je imao pištolj. Arkan nas je postrojio i rekao da nas se hrani dok ima konzervi, a poslije poubija. Stanimirović je to sve odobravao. Naknadno se u hangaru sa zarobljenicima pojavio u društvu kapetana Dragana", tvrdi svjedok kojeg nitko ne sluša.

Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.