Svjedok na suđenju Mladiću: Kao dječak (7) preživio sam strijeljanje

06.06.2013. 22:04:13

– Izašli smo i odvezali su nam marame. Naredili su da legnemo i počeli pucati po nama... Bio je mark, ništa se nije vidjelo – rekao je svjedok.

Na suđenju bivšem zapovjedniku Vojske RS-a Ratku Mladiću u Haagu je danas svjedočio zaštićeni svjedok RM-313 koji je kao sedmogodišnji dječak preživio strijeljanje u srpnju 1995. godine, piše Dnevni avaz. Srebrenički Bošnjaci, među kojima je bio i otac svjedoka, strijeljani su u selu Orahovac kod Zvornika. Mještane iz sela u blizini Srebrenice pokupili su pripadnici srpskih snaga te su uh ukrcali u kamione i stavili im poveze preko očiju. "Naredili su da legnemo i počeli pucati po nama" – Bili smo u kamionu i otac je ustao kako bi mi svezao maramu, ali mu vojnik nije dao te se otac vratio i sjeo. Potom mi je prišao vojnik i svezao je, ali ju je jako stegnuo – ispričao je svjedok te dodao kako je nakon nekog vremena kamion stao, a potom su im naredili da izađu na livadu. – Izašli smo i odvezali su nam marame. Naredili su da legnemo i počeli pucati po nama... Bio je mark, ništa se nije vidjelo – rekao je svjedok koji je bio ranjen u ruku i nogu. Nije znao gdje mu je bio otac "jer nisu bili blizu". – Ustao sam se, išao je bijeli džip s crvenim križem prema nama. Prišao sam i pitao, oni su me pustili, ja sam prišao tamo i ušao u bijeli džip – kazao je svjedok te dodao da je potom prevezen u bolnicu u Zvorniku, u kojoj su ga liječili. Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.